Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Svalbard i Stortinget

Mandag var folk i Longyearbyen tema i Stortinget. Søndag markerte befolkningen første søndag i advent på torget. FOTO: Birger Amundsen

Svalbard i Stortinget

Riksrevisjonens undersøkelse av forvaltningen på Svalbard ble lagt fram for Stortinget mandag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Det var i sommer at Riksrevisjonen la fram sin undersøkelse av forvaltningen på Svalbard. Formålet var å finne ut om forvaltningen av Svalbard er i overensstemmelse med Stortingets vedtak og forutsetninger.
Undersøkelsen ble gjort kjent i en rapport i juni. På bakgrunn av rapporten var medlemmer av kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget på studiereise til Svalbard i september, og hadde samtaler med en rekke sentrale aktører.

Uberørt miljø
Mandag ble Riksrevisjonens rapport lagt fram for Stortinget, med innstilling fra kontroll- og konstitusjonskomiteen.
Sentrale tema i rapporten er blant annet utviklingen av Longyearbyen mot et livsløpssamfunn, økningen av turisttrafikken og koordinering av forskningsaktiviteten. Målet er samtidig å sikre et mest mulig uberørt miljø på Svalbard.

Flere innbyggere
Komiteen viser til at antall innbyggere på Svalbard har økt med 500 siden år 2000, og at det utgjør en økning på 25 prosent.
Samtidig peker komiteen på at Stortinget så langt ikke har lagt opp til at Longyearbyen skal utvikles til et livsløpssamfunn.
Det legges opp til en ny stortingsmelding om Svalbard i løpet av denne stortingsperioden.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!