Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Svalbard i grønt selskap

Reiselivssjef Ronny Brunvoll i Visit Svalbard sammen med Pål Medhus frå Geilo og Ingunn Sørnes, Innovasjon Norge. FOTO: Privat

Svalbard i grønt selskap

Svalbard er nominert på listen «Top 100 Green Destinations», en samling av de 100 beste, grønne destinasjonene i verden.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
29.09.2016 kl 08:25

Reiselivssjef Ronny Brunvoll i Visit Svalbard tok i mot nominasjonen i Ljubljana.

– Vi synes det er veldig stas med denne anerkjennelsen for at det gjøres et godt bærekraftarbeid lokalt, selv om vi erkjenner å fortsatt ha en lang vei å gå. Vi er foreløpig litt usikre på hva nominasjonen kan bety for oss ut over den rene anerkjennelsen. Men jeg vil tro det blir lagt merke til rundt om i verden og at det både kan bidra til flere besøkende – men også til å gi ny stimulans og styrke til det videre arbeidet vi, reiselivsbedriftene og lokalsamfunnet skal gjøre i årene som kommer, sier Brunvoll.

Lærdal og Geilo er de to andre destinasjonene fra Norge som er kommet med på lista. Sammen med Svalbard har de også fått merket for «Bærekraftig reisemål» fra Innovasjon Norge.

Siste nytt i Nyheter

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Trenger mer info for å trygge byen

Unis-geologer mener det blant annet må etableres målestasjoner som kan hjelpe til å forutse når skred kan true byen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!