Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Svalbard i grønt selskap

Reiselivssjef Ronny Brunvoll i Visit Svalbard sammen med Pål Medhus frå Geilo og Ingunn Sørnes, Innovasjon Norge. FOTO: Privat

Svalbard i grønt selskap

Svalbard er nominert på listen «Top 100 Green Destinations», en samling av de 100 beste, grønne destinasjonene i verden.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
29.09.2016 kl 08:25

Reiselivssjef Ronny Brunvoll i Visit Svalbard tok i mot nominasjonen i Ljubljana.

– Vi synes det er veldig stas med denne anerkjennelsen for at det gjøres et godt bærekraftarbeid lokalt, selv om vi erkjenner å fortsatt ha en lang vei å gå. Vi er foreløpig litt usikre på hva nominasjonen kan bety for oss ut over den rene anerkjennelsen. Men jeg vil tro det blir lagt merke til rundt om i verden og at det både kan bidra til flere besøkende – men også til å gi ny stimulans og styrke til det videre arbeidet vi, reiselivsbedriftene og lokalsamfunnet skal gjøre i årene som kommer, sier Brunvoll.

Lærdal og Geilo er de to andre destinasjonene fra Norge som er kommet med på lista. Sammen med Svalbard har de også fått merket for «Bærekraftig reisemål» fra Innovasjon Norge.

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!