Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Svalbard i grønt selskap

Reiselivssjef Ronny Brunvoll i Visit Svalbard sammen med Pål Medhus frå Geilo og Ingunn Sørnes, Innovasjon Norge. FOTO: Privat

Svalbard i grønt selskap

Svalbard er nominert på listen «Top 100 Green Destinations», en samling av de 100 beste, grønne destinasjonene i verden.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
29.09.2016 kl 08:25

Reiselivssjef Ronny Brunvoll i Visit Svalbard tok i mot nominasjonen i Ljubljana.

– Vi synes det er veldig stas med denne anerkjennelsen for at det gjøres et godt bærekraftarbeid lokalt, selv om vi erkjenner å fortsatt ha en lang vei å gå. Vi er foreløpig litt usikre på hva nominasjonen kan bety for oss ut over den rene anerkjennelsen. Men jeg vil tro det blir lagt merke til rundt om i verden og at det både kan bidra til flere besøkende – men også til å gi ny stimulans og styrke til det videre arbeidet vi, reiselivsbedriftene og lokalsamfunnet skal gjøre i årene som kommer, sier Brunvoll.

Lærdal og Geilo er de to andre destinasjonene fra Norge som er kommet med på lista. Sammen med Svalbard har de også fått merket for «Bærekraftig reisemål» fra Innovasjon Norge.

Siste nytt i Nyheter

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!