Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Svalbard for farlig for James Bond

 

Svalbard for farlig for James Bond

James Bond-skuespilleren Daniel Craig fikk ikke komme til Svalbard under innspillingen av filmen «The Golden Compass», til tross for at noe av handlingen er lagt hit.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

- Ikke ett forsikringsselskap vil forsikre en innspilling på Spitsbergen, sier regissøren av den gigantiske «The Golden Compass», Chris Weitz til filmweb.no.
«The Golden Compass» er første del i filmatiseringen av Phillip Pullmans fantastytrilogi «Den mørke materien».

Millionsuksess
Fantasyserien har solgt i millioner, regnes for mørkere og mer voksen enn Potter-bøkene, og foregår i et parallelt univers mellom England, Norge og Svalbard. Derfor har filmteamet vært mye rundt i Bergen og omegn og Spitsbergen og spilt inn scener til filmen, som antas å kunne bli like stor som «Ringenes Herre».
- Jeg skrev mye av manuset bokstavelig talt i en båt mens vi reiste rundt og så på steder ved Spitsbergen. Svalbard er en gigantisk del av filmen, som det er i boken, men vi kunne aldri bringe skuespillerne dit. Du må ha med deg en person med et gevær når du beveger deg rundt på grunn av isbjørnene. Ikke ett forsikringsselskap vil ta i det, sier regissør Chris Weitz til filmweb.no.

Sveitsisk isbre
I stedet fraktet de Daniel Craig, som spiller Lord Asriel i filmen, til Sveits der de filmet på en isbre som regnes som sikker.
Foruten Craig har Nicole Kidman, Craigs Bond-pike Eva Green og Sam Elliot store roller i filmen.
«Det gyldne kompasset» har norsk premiere i desember.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!