Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Superoptikjempefan- tafenomenalistisk

Urfremførelsen av barnas egne tekster i «Barnegospel blues» med fullt storband svingte skikkelig, og vil bli husket. Musiker og inspirator Håkon Skog Erlandsen lot seg sjarmere. FOTO: Ole Magnus Rapp

Superoptikjempefan- tafenomenalistisk

Polargospel pluss storband og solister ga en konsert av de sjeldne i Kulturhuset.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.04.2016 kl 21:03

Her var spilleglede, energi, innlevelse og inkludering.

– Her kommer det søteste æ noensinne i mitt liv har sett, sa jazzmusiker og inspirator Håkon Skog Erlandsen da han introduserte barnekoret Polargospel. De 25 sangerne strålte. Med storbandet i ryggen blant annet «Ta livet som det kommer seg» og «Superoptikjempefantafenomenalistisk».

Urfremførelse av nye selvskrevne vers i «polargospel blues» slo an blant de mange fremmøtte.

Vilde Markussen, Amalie Henriksen, Pauline Skredslett og Sondre Bjerke, alle fra Kulturskolen, sang hver sine låter sammen med storbandet, og fremførte «Æ vil kjenne at æ leve» sammen som konsertens siste innslag.

Bare det å opptre sammen med et nærmest profesjonelt band, og samtidig se de mer drevne artistene Janette Baltzersen og Astrid Møllenhus i fri utfoldelse, må virket svært inspirerende på sangtalentene. Disse vil vi få høre mere fra.

– Herregud det e digg å høre på, sa kveldens dirigent.

Håkon Skog Erlandsen er etablert jazzmusiker i Tromsø, og har akademisk mastergrad på saksofon. Han reiser landet rundt for å dirigere og inspirere musikere og storband. Flere ganger har han vært på Svalbard for å spre spilleglede.

-Ingen steder i Norge med 2000 innbyggere har et så sterkt musikk- og sangmiljø som Longyearbyen. Det er virkelig moro å jobbe sammen med storbandet. Å opptre sammen med barnekoret og sangsolister er og «spille hverandre god», som det heter på fotballspråket, sier Erlandsen.

Han liker kombinasjonen barnekor og drevne musikere i storbandet. At unge sangtalenter kan få vist seg frem er også viktig. Erlandsen tror det kompetente musikkmiljøet har noe med klima og mørketid å gjøre.

– Det er kaldt og mørkt og man trekker sammen til inne-aktiviteter. Jeg har vært på de fleste av landets scener, men ikke opplevd slikt trøkk og spilleglede. Kombinasjonen fastboende musikere og studenter fra UNIS gir et samspill og integrering som er hyggelig, sier Håkon Skog Erlandsen.

Siste nytt i Nyheter

En merkedag for frøhvelvet

Frøporsjonene som ble hentet ut fra frøhvelvet i 2015, etter at genbanken i Aleppo i Syria ble ødelagt, kommer tilbake for ny sikkerhetsoppbevaring.

Skredøvelse søndag

Tidlig søndag ettermiddag skal den årlige skredøvelsen gå av stabelen i nærområdet til Longyearbyen.

Nordpol-flyene vil tilbake

Til tross for fjorårets trussel om flynekt, ønsker russerne å fly til Barneo via Longyearbyen også i vår. Nå er de i dialog med luftfartsmyndighetene.

 
Krigshelten skal ikke glemmes

Kaptein Trond Vigtel ofret sitt liv for Svalbards frihet, og lokalbefolkningen ønsket at hans grav ble i Longyearbyen.

Jubilerer med solid trøkk

Longyearbyen sykehus er 100 år.

Løsning for lånekrøll

Nærings- og fiskeridepartementet foreslår en lånesikringsordning, for å gi bedrifter mulighet til å få byggelån på Svalbard.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!