Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

«Supernett» på plass

Tidligere styreleder i Telenor, Harald Norvik (t.v.) åpnet 4G-nettet for testing på Svalbard i mai 2011. I midten står administrerende direktør i Telenor Svalbard, Harald Fagermoen, og til høyre konsernsjef i Telenor, Jon Fredrik Baksaas. Nå er testingen over. FOTO: Karine Nigar Aarskog

«Supernett» på plass

Sist uke lanserte Telenor sitt nye 4G-nett på elleve steder i Norge – blant dem er Longyearbyen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.10.2012 kl 08:29

Sist onsdag åpnet Telenor sitt nyeste og superraske 4G-mobilnett, tre år etter at Netcom lanserte det samme nettet i Oslo.

Elleve byer og tettsteder i landet er først ut, og blant dem er Longyearbyen. Egentlig åpnet 4G-nettet allerede i mai i fjor i Longyearbyen, men fram til nå har det bare blitt testet og ikke vært tilgjengelig for allmennheten.

Ingen mobiler
Til tross for at 4G-nettet er satt i drift, finnes det foreløpig ingen mobiltelefoner som kan motta signalene. Ifølge IT-Avisen lanserer Samsung og Nokia 4G-telefoner i Norge i løpet av fjerde kvartal. Iphone 5 kan ta imot 4G-signaler, men ikke på den frekvensen som Norge benytter seg av.

Foreløpig er det kun datamaskiner med 4G-nøkkel og et par typer Android-nettbrett som kan koble seg til det nye nettet.

Tromsø får 4G-nett på nyåret, opplyser Telenor i en pressemelding.

Bedre kapasitet
Med 4G vil brukerne oppnå hastigheter på mellom 2 og 40 megabit per sekund, opptil ti ganger raskere enn dagens 3G-nett. Det vil også gi langt høyere kapasitet enn dagens nett.

Foreløpig har ikke Netcom 4G i Longyearbyen.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!