Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Suksess for Mørketidsblues

INNLEVELSE: Rita Engedalen framførte blues og gospel med stor kraft i Svalbard kirke søndag. Konserten trakk full kirke. FOTO: Birger Amundsen

Suksess for Mørketidsblues

Leder av festival-komiteen i Longyear-byen bluesklubb, Gry Sneltvedt, er særdeles fornøyd med årets bluesfestival.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

– Vi har ikke oversikt over hvordan det har gått, men sannsynligvis har det gått over all forventning. Vi har solgt flere billetter enn i fjor og det har vært mer eller mindre fullt på samtlige arrangement, sier Sneltvedt.
Hun understreker samtidig at festivalen har hatt større utlegg i år enn tidligere. Høydepunktet er arrangementet på Huset lørdag kveld med musikk i kafeen og kinosalen. Rundt 600 personer var innenfor dørene og folk danset i begge etasjene. J. T. Lauritsen Band og amerikanske Sherman Robertson fikk virkelig fart på folket.
– Jeg håper at vi kan fortsette med å ha hovedarrangementet på Huset. Det fungerer svært bra, sier hun.

Ikke større
Gry Sneltvedt mener at festivalen ikke bør bli særlig større.
– Vi ønsker å bli gode på det vi holder på med. Det er fortsatt ledig huskapasitet i byen men vi ønsker ikke å bruke upersonlige steder. Jeg mener blues først og fremst hører til på utesteder.
Longyearbyen bluesklubb har rundt 40 medlemmer, med en festivalkomité på tre personer som har hovedansvaret for Dark Season Blues, som festivalen heter.
– Vi kan også ha arrangementer på andre tider av året. Nå ønsker vi å bruke Howlin' Huskies, som gjorde en kjempesuksess i år og var blant de som trakk mest folk, sier Sneltvedt.

Lokale krefter
Medlemmene i bandet hører til på Svalbard, de fleste i Svea Nord-gruva.
– Vi har fått mange positive tilbakemeldinger men enkelte har pekt på at vi burde ha større bredde. Vi prøver på å bli bedre for hvert år, sier hun.
Sneltvedt forteller at alt er gjort på frivillig basis og at det ikke hadde gått uten hjelp fra de mange frivillige.
– Ingen av oss tjener en krone på dette. Å glede andre ligger til grunn for det hele, og at mange av oss er glad i blues. Vi har heller ikke lyst til å gjøre det hele om til et kommersielt opplegg, for da overlever det ikke, sier hun.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!