Sukkersøtt til jul

Niva Stiberg-Hansen (9) var en av 30 som solgte egenproduserte varer på julemessa i Lompensenteret lørdag.

Hjemmelaget: Niva Stiberg-Hansen (9) var en av selgerne som stilte opp i Lompensenteret lørdag.
Publisert
Jolly: Tina Jakobsen (t.h.) og Mona Hagebø selger luer, en heklet bil med campingvogn, og et helt luciatog laget med heklenål.
Selvlaget: Marianne Log Nyheim (t.v.) og Lusie Frostvoll Kuraas (begge 13) skal bruke pengene de tjener på salget i juleferien.
Eksotisk: Elite Regato fra Filippinene selger smykker fra hjemlandet.

– Vi har solgt ganske masse, sier Niva.

På bordet foran henne ligger sukkertøy pent pakket i fine poser og esker. I tillegg selger hun skåler som hun har laget sammen med mamma. De er laget av lp-plater som er smeltet i ovnen.

– Vi satte et glass på midten av plata og så satte vi den inn i ovnen. Da plata var smeltet, tok vi den ut av ovnen og formet den, sier hun.

Den yngre garde var sterkt representert på messa. Lusie Frostvoll Kuraas og Marianne Log Nyheim (begge 13) har laget rosetter og hjerter til å henge på treet, og øredobber.

– Jeg har solgt over halvparten. Pengene skal brukes på juleferien på fastlandet, sier Kuraas.

Ventet på åpning

Det var mange fine gaver å kjøpe på Lompensenteret denne dagen. Votter, hjerter av selskinn, lykke­øredobber av gamle tiøringer, julekort og såper, bare for å nevne noe.

Ifølge Helen Norvik, en av arrangørene, var 30 selgere til stede i mediateket og i gangen utenfor.

– Det er rundt det samme som i fjor, sier hun.

Og mange har vært innom og handlet.

– Folk sto klare da vi åpnet i dag, sier hun.

– Hva gjør dere med det som ikke blir solgt?

– Det blir solgt i ettertid, eller så blir det julegaver. Noen har fått bestillinger på mer også, spesielt strikkerne, om å strikke i andre farger og størrelser, sier Norvik.

Hun legger til at arrangørene fikk tilbakemelding om at minibanken ikke fungerte på lørdag. Derfor var det mange besøkende som ikke fikk tatt ut penger, og dermed ikke fikk betalt.

Powered by Labrador CMS