Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Styrket beredskap

Fra 2014 vil det være to store redningshelikoptre stasjonert i Longyearbyen. De vil være større enn dagens Super Puma-helikopter, som her fra en redningsøvelse på Longyearbreen. FOTO: Birger Amundsen

Statsbudsjettet 2013:

Styrket beredskap

Regjeringen styrker redningstjenesten på Svalbard med at to store redningshelikopter leies inn fra april 2014. I dag har Sysselmannen et stort og et mellomstort helikopter.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.10.2012 kl 15:37

Arbeidet med å bygge en ny helikopterhangar på flyplassen i Longyearbyen er alt i gang, etter at det i revidert nasjonalbudsjett ble bevilget 14 millioner kroner for å starte grunnarbeidet.

Regjeringen foreslår nå å bevilge midler til bygging av hangaren, men vil ikke oppgi størrelsen på beløpet av hensyn til anbudskonkurransen.

«Dette er i tråd med St.meld. nr. 22 om Svalbard hvor det fremgår at Longyearbyen vil få økt betydning som base for redning og beredskap i Arktis», skriver Justis- og beredskapsdepartementet i en pressemelding.


Utvidet ansvarsområde

I forslaget til statsbudsjettet skriver Justis- og beredskapsdepartementet at Norge i fjor inngikk en avtale med Canada, Danmark, Finland, Island, Russland, Sverige og USA om samarbeid om søk og redning i samband med luft- og sjøfart i Arktis.

Norges ansvarsområde for søk og redning er utvidet østover mot russisk ansvarsområde, og nord for Svalbard opp til polpunktet.

«Det styrkte redningssamarbeidet er viktig for optimal utnytting av dei ressursane som finst i regionen og for å komme naudlidande til unnsetning så raskt som mogleg», skriver departementet i forslaget til svalbardbudsjettet.

Siste nytt i Nyheter

By-bjørnene eskortert til Van Mijen

By-bjørnen og hennes to halvvoksne unger ble natt til søndag på nytt flyttet med politi-assistanse.

En turist fikk bot. Tre andre turister trodde de så isbjørn. I begge tilfellene rykket politiet ut.

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter ras i skiløypa i dag tidlig. Lørdag ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Fredagens ordinære postfly har landet, men ekstraflyet er innstilt. Posten prøver på nytt lørdag.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!