Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Styrket beredskap

Fra 2014 vil det være to store redningshelikoptre stasjonert i Longyearbyen. De vil være større enn dagens Super Puma-helikopter, som her fra en redningsøvelse på Longyearbreen. FOTO: Birger Amundsen

Statsbudsjettet 2013:

Styrket beredskap

Regjeringen styrker redningstjenesten på Svalbard med at to store redningshelikopter leies inn fra april 2014. I dag har Sysselmannen et stort og et mellomstort helikopter.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.10.2012 kl 15:37

Arbeidet med å bygge en ny helikopterhangar på flyplassen i Longyearbyen er alt i gang, etter at det i revidert nasjonalbudsjett ble bevilget 14 millioner kroner for å starte grunnarbeidet.

Regjeringen foreslår nå å bevilge midler til bygging av hangaren, men vil ikke oppgi størrelsen på beløpet av hensyn til anbudskonkurransen.

«Dette er i tråd med St.meld. nr. 22 om Svalbard hvor det fremgår at Longyearbyen vil få økt betydning som base for redning og beredskap i Arktis», skriver Justis- og beredskapsdepartementet i en pressemelding.


Utvidet ansvarsområde

I forslaget til statsbudsjettet skriver Justis- og beredskapsdepartementet at Norge i fjor inngikk en avtale med Canada, Danmark, Finland, Island, Russland, Sverige og USA om samarbeid om søk og redning i samband med luft- og sjøfart i Arktis.

Norges ansvarsområde for søk og redning er utvidet østover mot russisk ansvarsområde, og nord for Svalbard opp til polpunktet.

«Det styrkte redningssamarbeidet er viktig for optimal utnytting av dei ressursane som finst i regionen og for å komme naudlidande til unnsetning så raskt som mogleg», skriver departementet i forslaget til svalbardbudsjettet.

Siste nytt i Nyheter

Mørketiden er inne

Nå har sola tatt farvel med Longyearbyen, og kommer ikke over horisonten før 16. februar.

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!