Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Styrket beredskap

Fra 2014 vil det være to store redningshelikoptre stasjonert i Longyearbyen. De vil være større enn dagens Super Puma-helikopter, som her fra en redningsøvelse på Longyearbreen. FOTO: Birger Amundsen

Statsbudsjettet 2013:

Styrket beredskap

Regjeringen styrker redningstjenesten på Svalbard med at to store redningshelikopter leies inn fra april 2014. I dag har Sysselmannen et stort og et mellomstort helikopter.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.10.2012 kl 15:37

Arbeidet med å bygge en ny helikopterhangar på flyplassen i Longyearbyen er alt i gang, etter at det i revidert nasjonalbudsjett ble bevilget 14 millioner kroner for å starte grunnarbeidet.

Regjeringen foreslår nå å bevilge midler til bygging av hangaren, men vil ikke oppgi størrelsen på beløpet av hensyn til anbudskonkurransen.

«Dette er i tråd med St.meld. nr. 22 om Svalbard hvor det fremgår at Longyearbyen vil få økt betydning som base for redning og beredskap i Arktis», skriver Justis- og beredskapsdepartementet i en pressemelding.


Utvidet ansvarsområde

I forslaget til statsbudsjettet skriver Justis- og beredskapsdepartementet at Norge i fjor inngikk en avtale med Canada, Danmark, Finland, Island, Russland, Sverige og USA om samarbeid om søk og redning i samband med luft- og sjøfart i Arktis.

Norges ansvarsområde for søk og redning er utvidet østover mot russisk ansvarsområde, og nord for Svalbard opp til polpunktet.

«Det styrkte redningssamarbeidet er viktig for optimal utnytting av dei ressursane som finst i regionen og for å komme naudlidande til unnsetning så raskt som mogleg», skriver departementet i forslaget til svalbardbudsjettet.

Siste nytt i Nyheter

– Unngå alt skredterreng

Tett snøfokk og dårlig sikt tirsdag morgen.

Lovendring på trappene

I dag vil Stortinget be regjeringen fremme forslag om at folkehøyskoleloven skal gjelde på Svalbard.

Leteaksjonen er avsluttet

Sysselmannen fikk melding om skred nederst i Longyearbreen kl. 13.53. Etter noen timers søk i skredet ble leteaksjonen avsluttet.

 

Lørdag var Sysselmannen i Bolterdalen for å kontrollere skutere og skuterkjøring.

Skredøvelse søndag

Tidlig søndag ettermiddag skal den årlige skredøvelsen gå av stabelen i nærområdet til Longyearbyen.

En merkedag for frøhvelvet

Frøporsjonene som ble hentet ut fra frøhvelvet i 2015, etter at genbanken i Aleppo i Syria ble ødelagt, kommer tilbake for ny sikkerhetsoppbevaring.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!