Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Studentboliger i sentrum

 

Studentboliger i sentrum

Studentsamskipnaden i Tromsø vil bygge hybelbygg i tre etasjer ved avfallsanlegget.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.06.2012 kl 13:00

I februar fikk Studentsamskipnaden i Tromsø penger til 40 nye hybler i Longyearbyen. Nå har de inngått en avtale med Barlindhaug om å bygge hybler på Sjøskrenten, like ved avfallsanlegget.

De ser for seg to alternativer. Det ene er å bygge tre hybelbygg med inntil 230 hybler. Det andre er å sette opp ett hybelbygg med plass til 80 studentboliger, slik at prosjektet ikke kommer i konflikt med en eventuell utbygging av avfallsanlegget.

Hybelbyggene er tenkt bygget i tre etasjer, noe flere av politikerne i Miljø- og næringsutvalget var skeptiske til da de behandlet saken mandag.

Flertall for

Med tre mot to stemmer gikk MNU til slutt inn for å anbefale et hybelbygg med tre etasjer. Lokalstyret skal endelig avgjøre saken 19. juni.  

Viktig for økonomien

– For oss er det viktig å komme innenfor den kostnadsrammen vi har satt. Det blir mye billigere å bygge tre enn to etasjer. Det er viktig for å realisere prosjektet, sier administrerende direktør Hans Petter Kvaal i Studentsamskipnaden i Tromsø.

Han forteller at kapasiteten i dag er sprengt, og at studenter ved Arktisk Naturguide, som ikke er en del av Unis, har problemer med å få bolig.

– Det er et stort behov for å øke kapasiteten, og vi håper på politisk velvilje, sier han.

Siste nytt i Nyheter

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Ja til mat, nja til parkering

Blandede følelser blant lokalpolitikerne til Rema-etablering.

Rema 1000 vil bygge nytt

På byens største parkeringsplass.

Til kamp mot forsikringskrav

Reiselivsnæringen mener praksisen er urimelig.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!