Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Studentboliger i sentrum

 

Studentboliger i sentrum

Studentsamskipnaden i Tromsø vil bygge hybelbygg i tre etasjer ved avfallsanlegget.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.06.2012 kl 13:00

I februar fikk Studentsamskipnaden i Tromsø penger til 40 nye hybler i Longyearbyen. Nå har de inngått en avtale med Barlindhaug om å bygge hybler på Sjøskrenten, like ved avfallsanlegget.

De ser for seg to alternativer. Det ene er å bygge tre hybelbygg med inntil 230 hybler. Det andre er å sette opp ett hybelbygg med plass til 80 studentboliger, slik at prosjektet ikke kommer i konflikt med en eventuell utbygging av avfallsanlegget.

Hybelbyggene er tenkt bygget i tre etasjer, noe flere av politikerne i Miljø- og næringsutvalget var skeptiske til da de behandlet saken mandag.

Flertall for

Med tre mot to stemmer gikk MNU til slutt inn for å anbefale et hybelbygg med tre etasjer. Lokalstyret skal endelig avgjøre saken 19. juni.  

Viktig for økonomien

– For oss er det viktig å komme innenfor den kostnadsrammen vi har satt. Det blir mye billigere å bygge tre enn to etasjer. Det er viktig for å realisere prosjektet, sier administrerende direktør Hans Petter Kvaal i Studentsamskipnaden i Tromsø.

Han forteller at kapasiteten i dag er sprengt, og at studenter ved Arktisk Naturguide, som ikke er en del av Unis, har problemer med å få bolig.

– Det er et stort behov for å øke kapasiteten, og vi håper på politisk velvilje, sier han.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!