Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Studentboliger i sentrum

 

Studentboliger i sentrum

Studentsamskipnaden i Tromsø vil bygge hybelbygg i tre etasjer ved avfallsanlegget.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.06.2012 kl 13:00

I februar fikk Studentsamskipnaden i Tromsø penger til 40 nye hybler i Longyearbyen. Nå har de inngått en avtale med Barlindhaug om å bygge hybler på Sjøskrenten, like ved avfallsanlegget.

De ser for seg to alternativer. Det ene er å bygge tre hybelbygg med inntil 230 hybler. Det andre er å sette opp ett hybelbygg med plass til 80 studentboliger, slik at prosjektet ikke kommer i konflikt med en eventuell utbygging av avfallsanlegget.

Hybelbyggene er tenkt bygget i tre etasjer, noe flere av politikerne i Miljø- og næringsutvalget var skeptiske til da de behandlet saken mandag.

Flertall for

Med tre mot to stemmer gikk MNU til slutt inn for å anbefale et hybelbygg med tre etasjer. Lokalstyret skal endelig avgjøre saken 19. juni.  

Viktig for økonomien

– For oss er det viktig å komme innenfor den kostnadsrammen vi har satt. Det blir mye billigere å bygge tre enn to etasjer. Det er viktig for å realisere prosjektet, sier administrerende direktør Hans Petter Kvaal i Studentsamskipnaden i Tromsø.

Han forteller at kapasiteten i dag er sprengt, og at studenter ved Arktisk Naturguide, som ikke er en del av Unis, har problemer med å få bolig.

– Det er et stort behov for å øke kapasiteten, og vi håper på politisk velvilje, sier han.

Siste nytt i Nyheter

Medpolitikere reagerer på soloutspill

Høyre, Venstre og MDG reagerer på at lokalstyreleder Arild Olsen ikke snakket på vegne av lokalstyret under torsdagens høring om Svalbardmeldingen.

Misfornøyd med veiene

Svalbard Maxi Taxi prøver så langt det lar seg gjøre å unngå turer ut til Bjørndalen. Daglig leder Rune Moen er alt annet enn fornøyd med veiene i Longyearbyen.

Utforkjøring ved Nybyen

En bil endte fredag morgen i grøfta mellom skolen og Nybyen.

Vil styrke barnevern

Leder i familie- og kulturkomiteen, Svein Harberg, mener barnevernet bør styrkes slik at det blir et kompetansemiljø.

Færre småbarn

Fra 157 til 98 småbarn på tre år.

Barnebok om viktig tema

Forsker Geir Wing Gabrielsen ved Norsk polarinstitutt har sammen med forfatter Kirsti Blom lansert en barnebok som tar for seg problematikken rundt plastsøppel i havet.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!