Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Strossa knakk

Gode råd var dyre da strossa inne i Svea Nord røk. Mannskapet ordnet opp på seks dager. FOTO: Børre Kristiansen, Store Norske

Strossa knakk

Mannskapet ordnet opp da strossa knakk i Svea Nord.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.03.2014 kl 19:28

Produksjonen var i første del av januar høyere enn forventet, men etter hvert har strossa kommet inn i hardere fjell.

I begynnelsen av mars var gode råd dyre da Store Norske hadde et havari på kuttmaskinen, som regelrett gikk i to. Boltene som holder kuttmaskinen sammen, gikk rett av, og det ble full stopp i kullproduksjonen i panelet. Havariet kunne fort ha ført til en lengre stans.

– Det så ganske trøstesløst ut da det skjedde. Det fantastiske er den innsatsviljen og kreativiteten som er utvist av folkene for å få maskineriet igang. Det er imponerende, forteller administrerende direktør Per Andersson.

Mekanikerne, elektrikere og strossearbeiderne brettet opp ermene og klarte å reparere strossa. Etter seks dager nedetid kunne den startes opp igjen, og produksjonen fortsette.

– Det har heller ikke skjedd i Store Norskes historie at selve kuttmaskinen har gått i to. Vi har hatt en stopp på seks dager, men skal klare å holde produksjonsmålet, framholder Andersson.

Etter hvert som Svea Nord avsluttes, øker steininnholdet, og i budsjettet tar selskapet høyde for et steininnhold på 34 prosent. For å klare å levere nok kull til kundene, må Store Norske dermed ha en høyere bruttoproduksjon. En god start på året gjør imidlertid at stansen merkes mindre.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!