Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Strossa knakk

Gode råd var dyre da strossa inne i Svea Nord røk. Mannskapet ordnet opp på seks dager. FOTO: Børre Kristiansen, Store Norske

Strossa knakk

Mannskapet ordnet opp da strossa knakk i Svea Nord.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.03.2014 kl 19:28

Produksjonen var i første del av januar høyere enn forventet, men etter hvert har strossa kommet inn i hardere fjell.

I begynnelsen av mars var gode råd dyre da Store Norske hadde et havari på kuttmaskinen, som regelrett gikk i to. Boltene som holder kuttmaskinen sammen, gikk rett av, og det ble full stopp i kullproduksjonen i panelet. Havariet kunne fort ha ført til en lengre stans.

– Det så ganske trøstesløst ut da det skjedde. Det fantastiske er den innsatsviljen og kreativiteten som er utvist av folkene for å få maskineriet igang. Det er imponerende, forteller administrerende direktør Per Andersson.

Mekanikerne, elektrikere og strossearbeiderne brettet opp ermene og klarte å reparere strossa. Etter seks dager nedetid kunne den startes opp igjen, og produksjonen fortsette.

– Det har heller ikke skjedd i Store Norskes historie at selve kuttmaskinen har gått i to. Vi har hatt en stopp på seks dager, men skal klare å holde produksjonsmålet, framholder Andersson.

Etter hvert som Svea Nord avsluttes, øker steininnholdet, og i budsjettet tar selskapet høyde for et steininnhold på 34 prosent. For å klare å levere nok kull til kundene, må Store Norske dermed ha en høyere bruttoproduksjon. En god start på året gjør imidlertid at stansen merkes mindre.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!