Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Strossa knakk

Gode råd var dyre da strossa inne i Svea Nord røk. Mannskapet ordnet opp på seks dager. FOTO: Børre Kristiansen, Store Norske

Strossa knakk

Mannskapet ordnet opp da strossa knakk i Svea Nord.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.03.2014 kl 19:28

Produksjonen var i første del av januar høyere enn forventet, men etter hvert har strossa kommet inn i hardere fjell.

I begynnelsen av mars var gode råd dyre da Store Norske hadde et havari på kuttmaskinen, som regelrett gikk i to. Boltene som holder kuttmaskinen sammen, gikk rett av, og det ble full stopp i kullproduksjonen i panelet. Havariet kunne fort ha ført til en lengre stans.

– Det så ganske trøstesløst ut da det skjedde. Det fantastiske er den innsatsviljen og kreativiteten som er utvist av folkene for å få maskineriet igang. Det er imponerende, forteller administrerende direktør Per Andersson.

Mekanikerne, elektrikere og strossearbeiderne brettet opp ermene og klarte å reparere strossa. Etter seks dager nedetid kunne den startes opp igjen, og produksjonen fortsette.

– Det har heller ikke skjedd i Store Norskes historie at selve kuttmaskinen har gått i to. Vi har hatt en stopp på seks dager, men skal klare å holde produksjonsmålet, framholder Andersson.

Etter hvert som Svea Nord avsluttes, øker steininnholdet, og i budsjettet tar selskapet høyde for et steininnhold på 34 prosent. For å klare å levere nok kull til kundene, må Store Norske dermed ha en høyere bruttoproduksjon. En god start på året gjør imidlertid at stansen merkes mindre.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!