Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Strossa knakk

Gode råd var dyre da strossa inne i Svea Nord røk. Mannskapet ordnet opp på seks dager. FOTO: Børre Kristiansen, Store Norske

Strossa knakk

Mannskapet ordnet opp da strossa knakk i Svea Nord.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.03.2014 kl 19:28

Produksjonen var i første del av januar høyere enn forventet, men etter hvert har strossa kommet inn i hardere fjell.

I begynnelsen av mars var gode råd dyre da Store Norske hadde et havari på kuttmaskinen, som regelrett gikk i to. Boltene som holder kuttmaskinen sammen, gikk rett av, og det ble full stopp i kullproduksjonen i panelet. Havariet kunne fort ha ført til en lengre stans.

– Det så ganske trøstesløst ut da det skjedde. Det fantastiske er den innsatsviljen og kreativiteten som er utvist av folkene for å få maskineriet igang. Det er imponerende, forteller administrerende direktør Per Andersson.

Mekanikerne, elektrikere og strossearbeiderne brettet opp ermene og klarte å reparere strossa. Etter seks dager nedetid kunne den startes opp igjen, og produksjonen fortsette.

– Det har heller ikke skjedd i Store Norskes historie at selve kuttmaskinen har gått i to. Vi har hatt en stopp på seks dager, men skal klare å holde produksjonsmålet, framholder Andersson.

Etter hvert som Svea Nord avsluttes, øker steininnholdet, og i budsjettet tar selskapet høyde for et steininnhold på 34 prosent. For å klare å levere nok kull til kundene, må Store Norske dermed ha en høyere bruttoproduksjon. En god start på året gjør imidlertid at stansen merkes mindre.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Lang kamp for lærlingplass

I januar var Vårin Storø fortvilet over ikke å få lærlingplass i Longyearbyen. Nå jubler 18-åringen etter at Svalbard Hotell har tatt grep.

Onsdagsfly fra oktober

Fra 19. oktober starter SAS opp kveldsfly på onsdager.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!