Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Strid om hytte i Carolinedalen

Carolinedalen like nord for Longyearbyen er rik på fossiler. Nox Polaris vil bygge hytte i munningen av dalen, noe Sysselmannen ikke uten videre vil tillate. FOTO: Birger Amundsen

Strid om hytte i Carolinedalen

Bergvesenet med Bergmesteren for Svalbard mener Nox Polaris har krav på å få bygge hytte i Carolinedalen. Sysselmannen er ikke uten videre enig i det.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Turistoperatørselskapet Nox Polaris har i lengre tid forsøkt å få tillatelse av Sysselmannen til å bygge en mindre driftsbygning på sitt utmål i Carolinedalen. Dalen er kjent for sin rike forekomst av fossiler og ligger ti kilometer nord for Longyearbyen.
– Hytten er 28 kvadratmeter og tenkt oppført som en tradisjonell fangsthytte i røffe materialer og kledd med tjærepapp, sier forretningsfører Roger Zahl Ødegård i Nox Polaris. Daglig leder av selskapet er tyske Manuel Kliese.

Næringshytte
– Vi er skeptisk til at dette er en måte å omgå reglene for å bygge næringshytte. Stedet gjør også at hytten blir godt synlig mot Isfjorden, sier miljøvernsjef Rune Bergstrøm hos Sysselmannen.
Ødegård avviser at de forsøker å omgå de strenge reglene som gjelder for oppføring av næringshytter, men at formålet utelukkende er å ha et sted for å kunne varme seg, spise lunsj, samt oppbevare verktøy og fossiler.

Kan bli overnatting
– Vi har sagt at det unntaksvis kan bli snakk om overnatting. Blir det dårlig vær må vi kunne overnatte der, sier Ødegård.
I en uttalelse fra Bergvesenet med Bergmesteren for Svalbard skriver bergmester Per Zakken Brekke: «Utmålshaver har etter vår oppfatning krav på utvisning av grunn til nødvendige bygninger på utmålet etter Bergverksordningen.»

Siste nytt i Nyheter

Mørketiden er inne

Nå har sola tatt farvel med Longyearbyen, og kommer ikke over horisonten før 16. februar.

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!