Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Streikevarsel for ansatte i Store Norske

Det blir full stans i Svea Nord fra onsdag morgen om partene ikke blir enige i løpet av helgen. FOTO: Birger Amundsen

Streikevarsel for ansatte i Store Norske

Store Norske hører til de bedrifter som blir tatt ut i streik onsdag morgen om den tvungne meklingen mellom LO, YS og NHO ikke fører frem.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

– Vi opplever ikke dette som dramatisk, men gjør våre forberedelser om vi blir tatt ut i streik. Blant annet har vi sendt ut betinget permitteringsvarsel til andre grupper som ikke vil bli tatt ut i streik. Det er vanlig prosedyre, sier personaldirektør Terje Carlsen i Store Norske.

Langt fra hverandre
Meklingen mellom LO/YS på den ene siden og NHO på den andre ble avsluttet fredag uten resultat. Ifølge LO-leder Roar Flåthen står partene langt fra hverandre.
– Vi så derfor ingen hensikt i å fortsette. Men vi går nå inn i sluttmeklingen med det målet om å få et resultat vi kan være fornøyd med, sier Flåthen til NRK.
Skulle den tvungne meklingen ikke føre frem går 37.426 LO-medlemmer og 3.500 YS-medlemmer ut i streik fra klokken 0600 onsdag morgen.

Tvungen mekling
Partene møtes igjen søndag klokken 17 til tvungen mekling, og har tiden fram til midnatt 1. april til å bli enige.
– Vi har hatt kontakt med gruveklubben fredag, men foreløpig avventer vi situasjonen. Så får vi komme tilbake til eventuelle dispensasjonssøknader for å sikre gruvene om det blir streik. Det er heldigvis lenge mellom hver gang en slik situasjon oppstår, men vi håper på en løsning, sier Carlsen.

Krav
LO krever blant annet en minst like god AFP-ordning som i dag, kjøpekraftsforbedring til alle og særskilte lav- og likelønnstillegg.
Longyearbyen Arbeiderforening skal ha møte om saken mandag klokken 11.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!