Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Strålende påskevær

Flere valgte å dra på tur i godværet lørdag og søndag. De fleste drar med snøskuter, andre velger ski eller hundespann. Her fra Adventdalen. FOTO: Birger Amundsen

Strålende påskevær

Været på Svalbard har vært strålende og kaldt lørdag og søndag. Politiet rapporterer om en skadet isbjørn og forsøk på skutertyveri.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
05.04.2009 kl 17:57

– Vi fikk melding ved sekstida søndag morgen om at tre berusede personer forøkte å starte en snøskuter ved Lompensenteret. Vi rykket ut og fikk avverget det, sier Jill Gaustad, vakthavende sysselmannsførstebetjent.

Skadet isbjørn

Sysselmannen har også fått melding om en isbjørn med skadet fot på Tempelfjorden. Bjørnen ble sett av turister på vei inn til Von Postbreen søndag.

– Vi har ikke gjort noe med dette, men vil se nærmere på saken mandag, sier Gaustad.

Ifølge yr.no vil godværet holde seg også mandag. Utover i uken vil det skye over, med stigende temperatur og snøvær.

Siste nytt i Nyheter

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!