Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Strålende 17. mai

 

Strålende 17. mai

Været var strålende i Longyearbyen under folketoget med minus tre grader, solskinn og et nordlige drag i luften.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
18.05.2009 kl 13:28

Folket i Longyearbyen ble i år som alle andre år vekket av salutt klokken sju i morges. Siden har det gått slag i slag, med flaggheising klokken åtte og bekransing av Sverdup-bautaen ved Huset, nedlegging av blomster ved gruvemonumentet på torget og festgudstjeneste i kirken.

Folketoget

Folketoget samlet seg på kirkebakken og gikk tvers over dalen, gjennom Sentrum og tilbake over dalen til Skjæringa via Melkeveien. Til tross for det kuldegradene og det nordlige draget, var det et velvoksent tog med stort innslag av barn og unge.

Direktør Bjørn Arnestad i Store Norske holdt dagens tale ved minnebautaen over de falne på Svalbard under andre verdenskrig, og nedla krans. Den russiske generalkonsulen i Barentsburg, Vjatseslav Nikolajev, sa også noen ord for dagen og la ned blomster ved bautaen.

Tyfusstatuetten

I Svalbardhallen var det familiearrangement med leker, pølser, is og brus. Klokken 16 åpnet en utstilling med Rudolf Jon Overå på Galleri Svalbard.

Det knytter seg stor spenning til hvem som får tildelt årets gjeveste pris i Longyearbyen, Tyfusstatuetten. I tillegg blir det også delt ut kulturstipend til ungdom på Huset senere i kveld.

Se bildene fra 17. mai-feiringen her.

Siste nytt i Nyheter

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian venter på været.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Ja til mat, nja til parkering

Blandede følelser blant lokalpolitikerne til Rema-etablering.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!