Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Strålende 17. mai

 

Strålende 17. mai

Været var strålende i Longyearbyen under folketoget med minus tre grader, solskinn og et nordlige drag i luften.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
18.05.2009 kl 13:28

Folket i Longyearbyen ble i år som alle andre år vekket av salutt klokken sju i morges. Siden har det gått slag i slag, med flaggheising klokken åtte og bekransing av Sverdup-bautaen ved Huset, nedlegging av blomster ved gruvemonumentet på torget og festgudstjeneste i kirken.

Folketoget

Folketoget samlet seg på kirkebakken og gikk tvers over dalen, gjennom Sentrum og tilbake over dalen til Skjæringa via Melkeveien. Til tross for det kuldegradene og det nordlige draget, var det et velvoksent tog med stort innslag av barn og unge.

Direktør Bjørn Arnestad i Store Norske holdt dagens tale ved minnebautaen over de falne på Svalbard under andre verdenskrig, og nedla krans. Den russiske generalkonsulen i Barentsburg, Vjatseslav Nikolajev, sa også noen ord for dagen og la ned blomster ved bautaen.

Tyfusstatuetten

I Svalbardhallen var det familiearrangement med leker, pølser, is og brus. Klokken 16 åpnet en utstilling med Rudolf Jon Overå på Galleri Svalbard.

Det knytter seg stor spenning til hvem som får tildelt årets gjeveste pris i Longyearbyen, Tyfusstatuetten. I tillegg blir det også delt ut kulturstipend til ungdom på Huset senere i kveld.

Se bildene fra 17. mai-feiringen her.

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!