Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Strålende 17. mai

 

Strålende 17. mai

Været var strålende i Longyearbyen under folketoget med minus tre grader, solskinn og et nordlige drag i luften.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
18.05.2009 kl 13:28

Folket i Longyearbyen ble i år som alle andre år vekket av salutt klokken sju i morges. Siden har det gått slag i slag, med flaggheising klokken åtte og bekransing av Sverdup-bautaen ved Huset, nedlegging av blomster ved gruvemonumentet på torget og festgudstjeneste i kirken.

Folketoget

Folketoget samlet seg på kirkebakken og gikk tvers over dalen, gjennom Sentrum og tilbake over dalen til Skjæringa via Melkeveien. Til tross for det kuldegradene og det nordlige draget, var det et velvoksent tog med stort innslag av barn og unge.

Direktør Bjørn Arnestad i Store Norske holdt dagens tale ved minnebautaen over de falne på Svalbard under andre verdenskrig, og nedla krans. Den russiske generalkonsulen i Barentsburg, Vjatseslav Nikolajev, sa også noen ord for dagen og la ned blomster ved bautaen.

Tyfusstatuetten

I Svalbardhallen var det familiearrangement med leker, pølser, is og brus. Klokken 16 åpnet en utstilling med Rudolf Jon Overå på Galleri Svalbard.

Det knytter seg stor spenning til hvem som får tildelt årets gjeveste pris i Longyearbyen, Tyfusstatuetten. I tillegg blir det også delt ut kulturstipend til ungdom på Huset senere i kveld.

Se bildene fra 17. mai-feiringen her.

Siste nytt i Nyheter

Husrekke kan bli ekstra sikring

De tretten boenhetene som fremdeles er evakuert kan bli ekstra sikring fram til mer permanent skredsikring kommer på plass.

Flere får flytte hjem

Etter grundige skredfaglige vurderinger opphever Sysselmannen deler av evakueringen.

Folkemøte skal gi svar

Sysselmann Kjerstin Askholt avventer skredekspertenes vurdering på om det er trygt å la folk flytte tilbake til Lia. Forhåpentligvis kommer svaret på folkemøtet klokken 20 i kveld.

 
Skred over Gruve 7-veien

Veien skal kontrolleres for skredfare før den åpnes igjen.

– Tilliten til skredvarslinga er drept

Harde ord fra innbyggere i folkemøtet etter skredet.

Informasjonsmøte i kveld

Det blir informasjonsmøte for alle i kulturhuset klokken 20 i kveld. Der vil det bli gitt en statusoppdatering på situasjonen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!