Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Støtter veistenging

Vei 308 løper parallelt med hovedveien gjennom Sjøområdet og går fra LNS Spitsbergen, forbi Spitsbergen VVS og til Energiverket. FOTO: Anders Fjellestad

Støtter veistenging

Politikerne tar stilling til den betente veisaken i Sjøområdet mandag.

Vei 308 i Sjøområdet er en beskjeden grusvei som går fra bakgården til LNS Spitsbergen (LNSS) og til Energiverket. Den siste tida har imidlertid trafikken tatt seg opp. LNSS mener den økende trafikken gjennom bakgården skaper trafikkfarlige situasjoner og vil stenge veien for gjennomkjøring.

Som Svalbardposten skrev i oktober, har forslaget skapt harme blant de andre selskapene som holder til langs veien. De har nemlig gjort store investeringer for å tilrettelegge for atkomst til veien.

Mandag skal politikerne i Miljø- og næringsutvalget ta stilling til den betente veisaken. Administrasjonen i Longyearbyen lokalstyre støtter LNSS, og anbefaler politikerne å vedta at veien stenges med bom.

Særlig er det trafikksikkerhetssituasjonen som veier tungt for administrasjonens anbefaling. Administrasjonen mener også at atkomsten til de andre selskapene ikke blir dårligere, selv om Vei 308 stenges for gjennomkjøring med bom.

Se bildet større

Her ved bakgården til LNS Spitsbergen, er det foreslått å stenge veien med bom. FOTO: Anders Fjellestad

Siste nytt i Nyheter

Medpolitikere reagerer på soloutspill

Høyre, Venstre og MDG reagerer på at lokalstyreleder Arild Olsen ikke snakket på vegne av lokalstyret under torsdagens høring om Svalbardmeldingen.

Misfornøyd med veiene

Svalbard Maxi Taxi prøver så langt det lar seg gjøre å unngå turer ut til Bjørndalen. Daglig leder Rune Moen er alt annet enn fornøyd med veiene i Longyearbyen.

Utforkjøring ved Nybyen

En bil endte fredag morgen i grøfta mellom skolen og Nybyen.

Vil styrke barnevern

Leder i familie- og kulturkomiteen, Svein Harberg, mener barnevernet bør styrkes slik at det blir et kompetansemiljø.

Færre småbarn

Fra 157 til 98 småbarn på tre år.

Barnebok om viktig tema

Forsker Geir Wing Gabrielsen ved Norsk polarinstitutt har sammen med forfatter Kirsti Blom lansert en barnebok som tar for seg problematikken rundt plastsøppel i havet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!