Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Støtter veistenging

Vei 308 løper parallelt med hovedveien gjennom Sjøområdet og går fra LNS Spitsbergen, forbi Spitsbergen VVS og til Energiverket. FOTO: Anders Fjellestad

Støtter veistenging

Politikerne tar stilling til den betente veisaken i Sjøområdet mandag.

Tekst:

Publisert:

Vei 308 i Sjøområdet er en beskjeden grusvei som går fra bakgården til LNS Spitsbergen (LNSS) og til Energiverket. Den siste tida har imidlertid trafikken tatt seg opp. LNSS mener den økende trafikken gjennom bakgården skaper trafikkfarlige situasjoner og vil stenge veien for gjennomkjøring.

Som Svalbardposten skrev i oktober, har forslaget skapt harme blant de andre selskapene som holder til langs veien. De har nemlig gjort store investeringer for å tilrettelegge for atkomst til veien.

Mandag skal politikerne i Miljø- og næringsutvalget ta stilling til den betente veisaken. Administrasjonen i Longyearbyen lokalstyre støtter LNSS, og anbefaler politikerne å vedta at veien stenges med bom.

Særlig er det trafikksikkerhetssituasjonen som veier tungt for administrasjonens anbefaling. Administrasjonen mener også at atkomsten til de andre selskapene ikke blir dårligere, selv om Vei 308 stenges for gjennomkjøring med bom.

Se bildet større

Her ved bakgården til LNS Spitsbergen, er det foreslått å stenge veien med bom. FOTO: Anders Fjellestad

Siste nytt i Nyheter

Leteaksjonen er avsluttet

Sysselmannen fikk melding om skred nederst i Longyearbreen kl. 13.53. Etter noen timers søk i skredet ble leteaksjonen avsluttet.

Lørdag var Sysselmannen i Bolterdalen for å kontrollere skutere og skuterkjøring.

Skredøvelse søndag

Tidlig søndag ettermiddag skal den årlige skredøvelsen gå av stabelen i nærområdet til Longyearbyen.

 
En merkedag for frøhvelvet

Frøporsjonene som ble hentet ut fra frøhvelvet i 2015, etter at genbanken i Aleppo i Syria ble ødelagt, kommer tilbake for ny sikkerhetsoppbevaring.

Nordpol-flyene vil tilbake

Til tross for fjorårets trussel om flynekt, ønsker russerne å fly til Barneo via Longyearbyen også i vår. Nå er de i dialog med luftfartsmyndighetene.

Krigshelten skal ikke glemmes

Kaptein Trond Vigtel ofret sitt liv for Svalbards frihet, og lokalbefolkningen ønsket at hans grav ble i Longyearbyen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!