Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Støtter veistenging

Vei 308 løper parallelt med hovedveien gjennom Sjøområdet og går fra LNS Spitsbergen, forbi Spitsbergen VVS og til Energiverket. FOTO: Anders Fjellestad

Støtter veistenging

Politikerne tar stilling til den betente veisaken i Sjøområdet mandag.

Tekst:

Publisert:

Vei 308 i Sjøområdet er en beskjeden grusvei som går fra bakgården til LNS Spitsbergen (LNSS) og til Energiverket. Den siste tida har imidlertid trafikken tatt seg opp. LNSS mener den økende trafikken gjennom bakgården skaper trafikkfarlige situasjoner og vil stenge veien for gjennomkjøring.

Som Svalbardposten skrev i oktober, har forslaget skapt harme blant de andre selskapene som holder til langs veien. De har nemlig gjort store investeringer for å tilrettelegge for atkomst til veien.

Mandag skal politikerne i Miljø- og næringsutvalget ta stilling til den betente veisaken. Administrasjonen i Longyearbyen lokalstyre støtter LNSS, og anbefaler politikerne å vedta at veien stenges med bom.

Særlig er det trafikksikkerhetssituasjonen som veier tungt for administrasjonens anbefaling. Administrasjonen mener også at atkomsten til de andre selskapene ikke blir dårligere, selv om Vei 308 stenges for gjennomkjøring med bom.

Se bildet større

Her ved bakgården til LNS Spitsbergen, er det foreslått å stenge veien med bom. FOTO: Anders Fjellestad

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!