Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Støtter ny kullgruve

 

Støtter ny kullgruve

Sysselmannen går inn for at Store Norske får åpne en ny kullgruve i Lunckefjellet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.04.2011 kl 11:04

Sysselmannen anbefaler Miljøverndeparementet å godkjenne konsekvensutredningen til Store Norske og gi tillatelse til kulldrift. En tillatelse vil innebære at kullselskapet får bygge vei mellom Svea Nord og Lunckefjellet over Marthabreen og etablere masseuttak, infrastruktur og daganlegg på begge sider av breen. Tillatelsen omfatter også etablering av to nødutganger innenfor Nordenskiöld Land nasjonalpark, to daglige landinger med helikopter for persontransport i inntil 30 dager ved anleggsstart og transport på frossen og snødekt mark i skuterfritt område fra Reindalen opp på Marthabreen. 

Strenge vilkår

Vilkårene for tillatelsen er imidlertid strenge. De innebærer full tilbakeføring av tekniske inngrep og gjenoppretting av villmarkspreget, begrensning av støvspredning, skiping uten tungolje, ingen forstyrrelse av sårbart dyreliv eller forurensning i Nordenskiöld Land nasjonalpark, strenge krav til kjemikaliebruk og utslipp og god overvåking, kontroll og rapportering. 

Mange uttalelser

Det er kommet inn 21 uttalelser til konsekvensutredningen og søknaden fra Store Norske, som har vært ute på høring. Ti høringsparter hadde ingen merknader, tre støttet søknaden, fem hadde merknader til konsekvensutredningen og sju hadde merknader til søknaden og gjennomføringen av tiltaket.

Sysselmannen har i dag sendt sin anbefaling til Miljøverndepartementet, som skal ta en endelig avgjørelse. 

Siste nytt i Nyheter

Mørketiden er inne

Nå har sola tatt farvel med Longyearbyen, og kommer ikke over horisonten før 16. februar.

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!