Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Støtter ny kullgruve

 

Støtter ny kullgruve

Sysselmannen går inn for at Store Norske får åpne en ny kullgruve i Lunckefjellet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.04.2011 kl 11:04

Sysselmannen anbefaler Miljøverndeparementet å godkjenne konsekvensutredningen til Store Norske og gi tillatelse til kulldrift. En tillatelse vil innebære at kullselskapet får bygge vei mellom Svea Nord og Lunckefjellet over Marthabreen og etablere masseuttak, infrastruktur og daganlegg på begge sider av breen. Tillatelsen omfatter også etablering av to nødutganger innenfor Nordenskiöld Land nasjonalpark, to daglige landinger med helikopter for persontransport i inntil 30 dager ved anleggsstart og transport på frossen og snødekt mark i skuterfritt område fra Reindalen opp på Marthabreen. 

Strenge vilkår

Vilkårene for tillatelsen er imidlertid strenge. De innebærer full tilbakeføring av tekniske inngrep og gjenoppretting av villmarkspreget, begrensning av støvspredning, skiping uten tungolje, ingen forstyrrelse av sårbart dyreliv eller forurensning i Nordenskiöld Land nasjonalpark, strenge krav til kjemikaliebruk og utslipp og god overvåking, kontroll og rapportering. 

Mange uttalelser

Det er kommet inn 21 uttalelser til konsekvensutredningen og søknaden fra Store Norske, som har vært ute på høring. Ti høringsparter hadde ingen merknader, tre støttet søknaden, fem hadde merknader til konsekvensutredningen og sju hadde merknader til søknaden og gjennomføringen av tiltaket.

Sysselmannen har i dag sendt sin anbefaling til Miljøverndepartementet, som skal ta en endelig avgjørelse. 

Siste nytt i Nyheter

Skred nederst i Longyearbreen

Sysselmannen fikk melding om skred nederst i Longyearbreen kl. 13.53. Leteaksjon pågår.

Skredøvelse søndag

Tidlig søndag ettermiddag skal den årlige skredøvelsen gå av stabelen i nærområdet til Longyearbyen.

En merkedag for frøhvelvet

Frøporsjonene som ble hentet ut fra frøhvelvet i 2015, etter at genbanken i Aleppo i Syria ble ødelagt, kommer tilbake for ny sikkerhetsoppbevaring.

 
Nordpol-flyene vil tilbake

Til tross for fjorårets trussel om flynekt, ønsker russerne å fly til Barneo via Longyearbyen også i vår. Nå er de i dialog med luftfartsmyndighetene.

Krigshelten skal ikke glemmes

Kaptein Trond Vigtel ofret sitt liv for Svalbards frihet, og lokalbefolkningen ønsket at hans grav ble i Longyearbyen.

Jubilerer med solid trøkk

Longyearbyen sykehus er 100 år.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!