Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Støttekonsert i kveld

 

Støttekonsert i kveld

Spitsbergen Rock arrangerer de konsert med rapperne OnklP og Jaa9 for å betale ned gjeld.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.02.2011 kl 10:00

Rockefestivalen skylder 140.000 kroner etter fjorårets festival.

– Vi tar 200 kroner billetten på konserten, og så sier vi at folk kan gi mer om de har lyst. Da hadde vi blitt glade, sier Hege Jakobsen, som var økonomiansvarlig for festivalen.

Det er to kreditorer som ikke har fått pengene sine.

Personlig gjeld

Seks arrangører deler på regningen. I tillegg til Hege Jakobsen står Patrik Jonsson, Line V. Roksøy, Nanna Thune, Kristian Arnesen og Renate Pedersen personlig ansvarlig for gjelden. Nå håper de innbyggerne i Longyearbyen vil hjelpe dem ut av knipa.

– Hvorfor arrangerer dere konsert med OnklP og Jaa9?

– De var positive til å spille og så ga de ut plate i januar. Jeg tror ikke vi har hatt en skikkelig rappekonsert på Svalbard før. Vi vet at mange gleder seg, sier Jakobsen.

Gir seg

Fjorårets rockefestival ble den siste. Både Patrick Jonsson og Line V. Roksøy skal flytte til fastlandet. Kristian Arnesen har trukket seg.

– Vi ble litt slått ned av under­skuddet. Vi har prøvd å gjøre noe positivt for byen, men vi ser det blir for tungt å fortsette, sier Jakobsen.

Arrangørene understreker at de visste at underskudd var en risiko da de startet prosjektet, men at de mener de ble utsatt for mange uheldige omstendigheter i fjor.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!