Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Stort snøskred ved Nybyen

Skredet ved Gruve 2b har løsnet øverst i fjellet og gått tvers over veien til Nybyen. Ingen mennesker er kommet til skade. FOTO: Birger Amundsen

Stort snøskred ved Nybyen

Ved 16-tida i ettermiddag løsnet et stort snøskred i fjellsiden like ved Gruve 2b og gikk tvers over veien til Nybyen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
31.03.2009 kl 12:02

– Vi fikk melding om skredet to minutter før klokken 16 i ettermiddag og sendte øyeblikkelig folk opp for å sjekke stedet. Fire turister som befant seg på veien så det som skjedde og sier at det ikke var folk der hvor skredet gikk, sier sysselmannsoverbetjent Erik Nygaard.

Smadret taubanebukk

En stor hengskavel har løsnet øverst i fjellet, som igjen har utløst et større skred. En av de gamle taubanebukkene til Gruve 2b er tatt av skredet og ligger fullstendig smadret i skredet. Maskiner fra LNS Spitsbergen har fjernet snømassene som sperret veien opp til Nybyen.

Kan sprenge skavler

Sysselmannen frykter at flere skred kan bli utløst i den bratte fjellsiden og har sperret av veien og skuterløypa mellom skolen og Nybyen.

Nygaard sier at en mulighet er å sprenge løs snømassene øverst i fjellsiden, men at det er for tidlig å si om det vil bli gjort.

Videre sier han at skredet er nok en påminnelse om skredfaren, ikke minst på grunn av de store snømassene som har kommet de siste dagene.

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!