Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Stort jordskred

Et stort jordskred har gått vest for Carolinedalen. FOTO: John Christian Nygaard

Stort jordskred

Sysselmannen ber folk være forsiktige ute i terrenget.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
12.08.2016 kl 15:55

Under en Luftransport-flyving hvor Svalbardposten var med fredag, ble det oppdaget at et stort jordskred har gått vest for Carolinedalen, som ligger nord for Longyearbyen. I følge pilot Stig Onarheim skal raset ha gått ved Forkastningsfjellet.

Det er usikkert når skredet skal ha gått, men det skal ha skjedd i løpet av de siste dagene, skriver Sysselmannen på sine nettsider.

Sysselmannen ber alle som ferdes i terrenget om å være forsiktige, og være spesielt oppmerksom på faren for jordskred, og holde god avstand til skredområder. De skriver også at når massene sklir ut, medfører det at permafrosten videre nedover tiner, noe som kan medføre fare for nye skred.

Svalbardposten har tidligere skrevet om at deler av stien til Sarkofagen har rast ut. Og at faren for jordskred øker etter kraftig regnskyll.

Se bildet større

Jordskredet skal ha skjedd ved Forkastningsfjellet. FOTO: Toposvalbard.no

Siste nytt i Nyheter

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!