Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Store Norske vil reise nytt kontorbygg

Administrasjonsbygningen til Store Norske ved gammelkaia er ikke direkte prangende. Nå vil direktøren i selskapet bygge nytt. FOTO: Birger Amundsen

Store Norske vil reise nytt kontorbygg

Etter tolv år ved gammelkaia vil Store Norske bygge ny administrasjonsbygning sentralt i Longyearbyen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

– I tillegg til kontorbygget ved kaia leier vi lokaler hos ISS og i Lompensenteret. Vi er for spredt i dag og har behov for å samle våre aktiviteter. Derfor har jeg satt på sakslista at vi har behov for å bygge et nytt administrasjonsbygg, sier administrerende direktør Bjørn Arnestad i Store Norske.
Arnestad er til å begynne med ikke villig til å gå ut med planene, fordi de ikke har vært behandlet av styret i Store Norske.
– Vi kommer til å legge fram planen for styret vårt utpå høsten en gang, sier han.

Fra gammelkaia til sentrum
Det var i januar 1996 at Store Norske flyttet administrasjonen fra Haugen til andre etasje i den nyoppførte lagerbygningen ved gammelkaia.
Etter at drifta kom i gang i Svea Nord holdt en del av administrasjonen til i Svea. Nå er de aller fleste tilbake i Longyearbyen, og behovet for kontorplass er økende etter hvert som Store Norske vokser.
I tillegg til administrasjonen av morselskapet Store Norske Spitsbergen Kulkompani er det også behov for kontorplass for datterselskapene Store Norske Spitsbergen Grubekompani, Store Norske Boliger og Store Norske Gull.

Stor bygning
Arnestad ser ikke bort fra at kullaboratoriet, som i dag ligger vegg i vegg med oppredningsverket på Hotellneset, vil bli del av nybygget. Bygningen vil bli reist på Elvesletta Sør, en tomt LNS Spitsbergen har opsjon på.
– Jeg vil presentere det hele for styret, men foreløpig er vi svært tidlig i planlegging av prosjektet, understreker Bjørn Arnestad.
Lokalene ved gammelkaia er på nærmere 1.000 kvadratmeter. Skal selskapet få samlet alt under ett tak, med kullaboratorium i tillegg, betyr det en bygning som vil bli svært synlig i bybildet.

Siste nytt i Nyheter

Kansellerte på nytt

I dag kom det ett postfly til Longyearbyen, det første siden fredag. Dagens ekstrafly er nå kansellert, noe som blant annet får konsekvenser for Svalbardposten.

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!