Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Store Norske vil reise nytt kontorbygg

Administrasjonsbygningen til Store Norske ved gammelkaia er ikke direkte prangende. Nå vil direktøren i selskapet bygge nytt. FOTO: Birger Amundsen

Store Norske vil reise nytt kontorbygg

Etter tolv år ved gammelkaia vil Store Norske bygge ny administrasjonsbygning sentralt i Longyearbyen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

– I tillegg til kontorbygget ved kaia leier vi lokaler hos ISS og i Lompensenteret. Vi er for spredt i dag og har behov for å samle våre aktiviteter. Derfor har jeg satt på sakslista at vi har behov for å bygge et nytt administrasjonsbygg, sier administrerende direktør Bjørn Arnestad i Store Norske.
Arnestad er til å begynne med ikke villig til å gå ut med planene, fordi de ikke har vært behandlet av styret i Store Norske.
– Vi kommer til å legge fram planen for styret vårt utpå høsten en gang, sier han.

Fra gammelkaia til sentrum
Det var i januar 1996 at Store Norske flyttet administrasjonen fra Haugen til andre etasje i den nyoppførte lagerbygningen ved gammelkaia.
Etter at drifta kom i gang i Svea Nord holdt en del av administrasjonen til i Svea. Nå er de aller fleste tilbake i Longyearbyen, og behovet for kontorplass er økende etter hvert som Store Norske vokser.
I tillegg til administrasjonen av morselskapet Store Norske Spitsbergen Kulkompani er det også behov for kontorplass for datterselskapene Store Norske Spitsbergen Grubekompani, Store Norske Boliger og Store Norske Gull.

Stor bygning
Arnestad ser ikke bort fra at kullaboratoriet, som i dag ligger vegg i vegg med oppredningsverket på Hotellneset, vil bli del av nybygget. Bygningen vil bli reist på Elvesletta Sør, en tomt LNS Spitsbergen har opsjon på.
– Jeg vil presentere det hele for styret, men foreløpig er vi svært tidlig i planlegging av prosjektet, understreker Bjørn Arnestad.
Lokalene ved gammelkaia er på nærmere 1.000 kvadratmeter. Skal selskapet få samlet alt under ett tak, med kullaboratorium i tillegg, betyr det en bygning som vil bli svært synlig i bybildet.

Siste nytt i Nyheter

– Tilliten til skredvarslinga er drept

Harde ord fra innbyggere i folkemøtet etter skredet.

92 husstander evakuert

Longyearbyen lokalstyre forbereder seg på at det kan bli flere.

Feilvurderte skredfaren

NVE klarte ikke å varsle om at bebyggelsen var truet, derfor ble ingen evakuert før skredet gikk litt før klokken 12 i dag.

 
Skredet er gjennomsøkt

Sysselmannen melder på sine nettsider at skredområdet nå er gjennomsøkt og at ingen er savnet. Politiet er fremdeles på stedet ved Vei 228. Se bilder fra skredområdet her.

Hørte rop om hjelp, og fikk barn løftet opp i hendene

– Jeg er helt skjelven, sier Ingeborg Snekvik (33) etter dagens snøskred i Longyearbyen.

Evakuerte ikke før skredet

Sysselmann Kjerstin Askholt sier at det har blitt foretatt en vurdering av skredfaren.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!