Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Store Norske tøyer grensen

«Ocean Lord» laster mer kull enn tillatt i skipningstillateksen. FOTO: Sissel Ohrvik Johannessen/SNSG

Store Norske tøyer grensen

Kullskipet «Ocean Lord» som har hentet to kullaster på 80.000 tonn fra Svea, er tyngre en tillatt av Sysselmannen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Alt er stort i Svea for tiden, det gjelder også kullskipet «Ocean Lord». Skipet laster så mye kull at det skaper bekymring hos Sysselmannen.
– Vi vil at Store Norske skal ta opp slike problemstillinger før sesongen starter, så vi unngår at det blir en hastesak, sier miljøvernsjef Rune Bergstrøm hos Sysselmannen.

Kan trekke tillatelsen
Til tross for vektproblemet tillater Sysselmannen at skipet benyttes. Foreløpig er to turer gjennomført og en tredje og siste tur vil foregå i midten av måneden.
«Sysselmannen vil ikke akseptere ytterligere overtredelse av den gjeldende skipningstillatelsen. Dersom SNSG fremover skiper kull med større båter enn tillatelsen gjelder, vil gjeldende tillatelse til skiping bli vurdert trukket tilbake», skriver Sysselmannen, og viser til Svalbardmiljøloven.

Panmax-størrelse
Dwt står for deadweight tonnes, dødvekttonn, og er den totale vekten et skip kan bære av last, drivstoff, forsynger, besetning og passasjerer. En fullastet «Ocean Lord» er tyngre enn tillatte maksimumvekt.
Operasjonssjef Per Erik Børresen i Jebsen, rederiet med ansvar for all kullskipning fra Svea, sier at «Ocean Lord» ikke er større enn andre Panmax-skip. Den er 229 meter lang, 32 meter bred og stikker maksimum 14,4 meter dypt.
– Skipet er annerledes konstruert i lasterommene, mer moderne, og vi har tillatelse til å bruke fartøy av denne typen til Kapp Amsterdam, sier han.

Siste nytt i Nyheter

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Trenger mer info for å trygge byen

Unis-geologer mener det blant annet må etableres målestasjoner som kan hjelpe til å forutse når skred kan true byen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!