Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Store Norske til sak mot forsikringsselskaper

Brannen i Svea Nord-gruva startet 30. juni i fjor. Her fra slokningsarbeidet to dager senere. FOTO: Birger Amundsen

Store Norske til sak mot forsikringsselskaper

Store Norske har ikke kommet til enighet med sine forsikringsselskaper om erstatningsbeløpet etter brannen i Svea Nord-gruva. Derfor har Store Norske nå stevnet selskapene for Nord-Troms Tingrett.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Administrerende direktør Robert Hermansen i Store Norske forteller at det samla kravet overfor forsikringsselskapene er på litt over 800 millioner kroner.
Partene har hatt flere forhandlingsmøter uten å komme til enighet. Store Norske ser derfor ingen annen utvei enn å få saken rettslig prøvet.
– Vår bankforbindelse er orientert om saken. Jeg føler meg trygg og rolig, dette kan på ingen måte velte Store Norske, sier Hermansen.

Økonomiske konsekvenser
Hermansen sier videre at en eventuell forsinket forsikringsutbetaling heller ikke får økonomiske konsekvenser for Store Norske. Han er usikker på hvor lang tid det tar før saken kommer opp for Nord-Troms Tingrett.
– Det som er viktig for oss nå er at kullproduksjonen går som planlagt og at vi klarer å holde budsjettet. Så vil juristene ta seg av forsikringssaken, sier Hermansen.

De saksøkte forsikringsselskapene er: Underwriters at Lloyds, Gjensidige Forsikring, If Skadeforsikring og AIG Europe. Stevning er sendt inn av Advokatfirmaet Havvind Vislie på vegne av Store Norske.

Siste nytt i Nyheter

Spansk åpning

Bluesen er offisielt i gang.

Mørketiden er inne

Nå har sola tatt farvel med Longyearbyen, og kommer ikke over horisonten før 16. februar.

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!