Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Store Norske til sak mot forsikringsselskaper

Brannen i Svea Nord-gruva startet 30. juni i fjor. Her fra slokningsarbeidet to dager senere. FOTO: Birger Amundsen

Store Norske til sak mot forsikringsselskaper

Store Norske har ikke kommet til enighet med sine forsikringsselskaper om erstatningsbeløpet etter brannen i Svea Nord-gruva. Derfor har Store Norske nå stevnet selskapene for Nord-Troms Tingrett.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Administrerende direktør Robert Hermansen i Store Norske forteller at det samla kravet overfor forsikringsselskapene er på litt over 800 millioner kroner.
Partene har hatt flere forhandlingsmøter uten å komme til enighet. Store Norske ser derfor ingen annen utvei enn å få saken rettslig prøvet.
– Vår bankforbindelse er orientert om saken. Jeg føler meg trygg og rolig, dette kan på ingen måte velte Store Norske, sier Hermansen.

Økonomiske konsekvenser
Hermansen sier videre at en eventuell forsinket forsikringsutbetaling heller ikke får økonomiske konsekvenser for Store Norske. Han er usikker på hvor lang tid det tar før saken kommer opp for Nord-Troms Tingrett.
– Det som er viktig for oss nå er at kullproduksjonen går som planlagt og at vi klarer å holde budsjettet. Så vil juristene ta seg av forsikringssaken, sier Hermansen.

De saksøkte forsikringsselskapene er: Underwriters at Lloyds, Gjensidige Forsikring, If Skadeforsikring og AIG Europe. Stevning er sendt inn av Advokatfirmaet Havvind Vislie på vegne av Store Norske.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!