Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Store Norske til sak mot forsikringsselskaper

Brannen i Svea Nord-gruva startet 30. juni i fjor. Her fra slokningsarbeidet to dager senere. FOTO: Birger Amundsen

Store Norske til sak mot forsikringsselskaper

Store Norske har ikke kommet til enighet med sine forsikringsselskaper om erstatningsbeløpet etter brannen i Svea Nord-gruva. Derfor har Store Norske nå stevnet selskapene for Nord-Troms Tingrett.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Administrerende direktør Robert Hermansen i Store Norske forteller at det samla kravet overfor forsikringsselskapene er på litt over 800 millioner kroner.
Partene har hatt flere forhandlingsmøter uten å komme til enighet. Store Norske ser derfor ingen annen utvei enn å få saken rettslig prøvet.
– Vår bankforbindelse er orientert om saken. Jeg føler meg trygg og rolig, dette kan på ingen måte velte Store Norske, sier Hermansen.

Økonomiske konsekvenser
Hermansen sier videre at en eventuell forsinket forsikringsutbetaling heller ikke får økonomiske konsekvenser for Store Norske. Han er usikker på hvor lang tid det tar før saken kommer opp for Nord-Troms Tingrett.
– Det som er viktig for oss nå er at kullproduksjonen går som planlagt og at vi klarer å holde budsjettet. Så vil juristene ta seg av forsikringssaken, sier Hermansen.

De saksøkte forsikringsselskapene er: Underwriters at Lloyds, Gjensidige Forsikring, If Skadeforsikring og AIG Europe. Stevning er sendt inn av Advokatfirmaet Havvind Vislie på vegne av Store Norske.

Siste nytt i Nyheter

Husrekke kan bli ekstra sikring

De 13 boenhetene som fremdeles er evakuert, kan bli ekstra sikring fram til mer permanent skredsikring kommer på plass.

Flere får flytte hjem

Etter grundige skredfaglige vurderinger opphever Sysselmannen deler av evakueringen.

Folkemøte skal gi svar

Sysselmann Kjerstin Askholt avventer skredekspertenes vurdering på om det er trygt å la folk flytte tilbake til Lia. Forhåpentligvis kommer svaret på folkemøtet klokken 20 i kveld.

 
Skred over Gruve 7-veien

Veien skal kontrolleres for skredfare før den åpnes igjen.

– Tilliten til skredvarslinga er drept

Harde ord fra innbyggere i folkemøtet etter skredet.

Informasjonsmøte i kveld

Det blir informasjonsmøte for alle i kulturhuset klokken 20 i kveld. Der vil det bli gitt en statusoppdatering på situasjonen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!