Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Store Norske og LNSS i namsretten

Fortsatt vet ingen hva som vil være situasjonen i Svea etter 1. september. LNSS-direktør Ann Pedersen ser derfor fram til avgjørelsen i namsretten. FOTO: Birger Amundsen

Store Norske og LNSS i namsretten

Konflikten mellom LNS Spitsbergen (LNSS) og Store Norske behandles i namsretten i slutten av måneden.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.07.2011 kl 07:00

Konflikten mellom LNSS, moderselskapet Leonhard Nilsen & Sønner (LNS) og Store Norske tar stadig nye vendinger. Store Norske sa i mars opp kontrakten med LNSS om kulltransport og andre tjenester i Svea fra 1. september. Gyldigheten av kontraktoppsigelsen skal opp til behandling i voldgiftsretten. Når det vil skje, er ikke klart.

Etter flere forsøk på å komme fram til en løsning med Store Norske, varslet administrerende direktør Ann Pedersen i LNSS forrige måned at selskapet ville forlate Svea 1. september.

Etter at Økokrim henla korrupsjonssiktelsen mot LNS, valgte imidlertid LNSS forrige uke å be namsretten avgjøre om LNSS kan forbli i Svea inntil saken er avgjort i voldgiftsretten.

Frustrasjoner

Namsretten har satt av tre dager til saken, fra 26. til 28. juli. Får LNSS medhold vil de bli værende i Svea også etter 1. september. Samtidig har Store Norske alt inngått kontrakt med AF Gruppen om å overta arbeidsoppgavene til LNSS fra samme dato.

AF Gruppen på sin side har bedt LNSS-ansatte som ønsker å fortsette i Svea, og som derfor må skifte arbeidsgiver, si ifra innen 15. juli. Det har ført til stress og frustrasjoner blant LNSS-folk.

– De ansatte skal gjøre det de mener er best for dem selv. Vi skal sørge for en smidig overgang for de som ønsker å gå over til AF. Uavhengig av hvem som drifter i Svea må de ansatte som ønsker det, få arbeide der, understreker Ann Pedersen.

Hun sier at LNSS er i dialog med AF Gruppen om saken.

Avdelingsdirektør Kjetil Vikane i AF Gruppen sier at de fortsetter forberedelsene for å overta fra 1. september.

– Skulle situasjonen endre seg, vil de ansatte kunne fortsette i LNSS også etter 1. september. Vi forsøker å løse dette på best mulig måte, slik at de som ønsker å jobbe i Svea kan gjøre det uavhengig av hvilken logo de har på ryggen, sier han.

Mer om saken i Svalbardposten.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!