Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Store Norske og LNSS i namsretten

Fortsatt vet ingen hva som vil være situasjonen i Svea etter 1. september. LNSS-direktør Ann Pedersen ser derfor fram til avgjørelsen i namsretten. FOTO: Birger Amundsen

Store Norske og LNSS i namsretten

Konflikten mellom LNS Spitsbergen (LNSS) og Store Norske behandles i namsretten i slutten av måneden.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.07.2011 kl 07:00

Konflikten mellom LNSS, moderselskapet Leonhard Nilsen & Sønner (LNS) og Store Norske tar stadig nye vendinger. Store Norske sa i mars opp kontrakten med LNSS om kulltransport og andre tjenester i Svea fra 1. september. Gyldigheten av kontraktoppsigelsen skal opp til behandling i voldgiftsretten. Når det vil skje, er ikke klart.

Etter flere forsøk på å komme fram til en løsning med Store Norske, varslet administrerende direktør Ann Pedersen i LNSS forrige måned at selskapet ville forlate Svea 1. september.

Etter at Økokrim henla korrupsjonssiktelsen mot LNS, valgte imidlertid LNSS forrige uke å be namsretten avgjøre om LNSS kan forbli i Svea inntil saken er avgjort i voldgiftsretten.

Frustrasjoner

Namsretten har satt av tre dager til saken, fra 26. til 28. juli. Får LNSS medhold vil de bli værende i Svea også etter 1. september. Samtidig har Store Norske alt inngått kontrakt med AF Gruppen om å overta arbeidsoppgavene til LNSS fra samme dato.

AF Gruppen på sin side har bedt LNSS-ansatte som ønsker å fortsette i Svea, og som derfor må skifte arbeidsgiver, si ifra innen 15. juli. Det har ført til stress og frustrasjoner blant LNSS-folk.

– De ansatte skal gjøre det de mener er best for dem selv. Vi skal sørge for en smidig overgang for de som ønsker å gå over til AF. Uavhengig av hvem som drifter i Svea må de ansatte som ønsker det, få arbeide der, understreker Ann Pedersen.

Hun sier at LNSS er i dialog med AF Gruppen om saken.

Avdelingsdirektør Kjetil Vikane i AF Gruppen sier at de fortsetter forberedelsene for å overta fra 1. september.

– Skulle situasjonen endre seg, vil de ansatte kunne fortsette i LNSS også etter 1. september. Vi forsøker å løse dette på best mulig måte, slik at de som ønsker å jobbe i Svea kan gjøre det uavhengig av hvilken logo de har på ryggen, sier han.

Mer om saken i Svalbardposten.

Siste nytt i Nyheter

Ny art i Ny-Ålesund

Kronemanet, som skaper problemer i mange norske fjorder, er for første gang oppdaget på Svalbard.

By-bjørnene eskortert mot Van Mijen

By-bjørnen og hennes to halvvoksne unger ble natt til søndag på nytt drevet bort med politi-assistanse.

En turist fikk bot. Tre andre turister trodde de så isbjørn. I begge tilfellene rykket politiet ut.

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter skred inntil skiløypa lørdag morgen. Samme ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!