Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Store Norske nedbemanner

Administrerende direktør i Store Norske, Bjørn Arnestad, senker produksjonen i Svea Nord. FOTO: Karine Nigar Aarskog

Store Norske nedbemanner

Store Norske kutter i både produksjon og bemanning i årene som kommer.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

– Vi vet at ressursgrunnlaget er begrenset, og vi har ikke noe press på å produsere maksimalt. Vi ønsker å tenke langsiktig for bedriften og arbeidsplassene, sier administrerende direktør i Store Norske, Bjørn Arnestad.
I år kommer Store Norske til å ta ut rundt 3,5 millioner tonn kull, men allerede fra neste år skal produksjonsvolumet ned på 2,8 millioner tonn. I 2010 skal det ligge på 2,4 millioner tonn.

Mindre enn forventet
– Kullreservene i Lunckefjell er cirka ni millioner tonn, som er mindre enn beregnet, og som gir en varighet på maksimum fire åre, sier Arnestad.
Samtidig ønsker Store Norske å redusere bemanningen med rundt 100 personer innen 2010. Målet er å ha en arbeidsstokk på 250 personer fra 2015.
– Intensjonen er at vi skal klare det uten oppsigelser. Dette skal skje ved naturlig avgang og ved at vi går ned på innleide tjenester, sier Arnestad.

Færre pendlere
Selskapet satser også mye på å få ned antallet som velger å reise til fastlandet i sine friperioder. Ifølge Arnestad er det ikke aktuelt å kutte ut 14/14-ordningen, men selskapet skal stimulere til at flere ansatte skal bosette seg i Longyearbyen med familien. Nå pendler rundt 200 av de ansatte, og Arnestad håper å halvere antallet ved å legge til rette for bedre boligforhold.
– Vi investerer 30 millioner kroner i 14 nye familieleiligheter som skal stå klare neste år. Vi jobber også med en bedre utnyttelse av den eksisterende boligmassen vår, som for eksempel Blåmyra, sier Arnestad.

Les mer om Store Norskes planer i fredagens utgave av Svalbardposten!

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!