Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Store Norske nedbemanner

Administrerende direktør i Store Norske, Bjørn Arnestad, senker produksjonen i Svea Nord. FOTO: Karine Nigar Aarskog

Store Norske nedbemanner

Store Norske kutter i både produksjon og bemanning i årene som kommer.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

– Vi vet at ressursgrunnlaget er begrenset, og vi har ikke noe press på å produsere maksimalt. Vi ønsker å tenke langsiktig for bedriften og arbeidsplassene, sier administrerende direktør i Store Norske, Bjørn Arnestad.
I år kommer Store Norske til å ta ut rundt 3,5 millioner tonn kull, men allerede fra neste år skal produksjonsvolumet ned på 2,8 millioner tonn. I 2010 skal det ligge på 2,4 millioner tonn.

Mindre enn forventet
– Kullreservene i Lunckefjell er cirka ni millioner tonn, som er mindre enn beregnet, og som gir en varighet på maksimum fire åre, sier Arnestad.
Samtidig ønsker Store Norske å redusere bemanningen med rundt 100 personer innen 2010. Målet er å ha en arbeidsstokk på 250 personer fra 2015.
– Intensjonen er at vi skal klare det uten oppsigelser. Dette skal skje ved naturlig avgang og ved at vi går ned på innleide tjenester, sier Arnestad.

Færre pendlere
Selskapet satser også mye på å få ned antallet som velger å reise til fastlandet i sine friperioder. Ifølge Arnestad er det ikke aktuelt å kutte ut 14/14-ordningen, men selskapet skal stimulere til at flere ansatte skal bosette seg i Longyearbyen med familien. Nå pendler rundt 200 av de ansatte, og Arnestad håper å halvere antallet ved å legge til rette for bedre boligforhold.
– Vi investerer 30 millioner kroner i 14 nye familieleiligheter som skal stå klare neste år. Vi jobber også med en bedre utnyttelse av den eksisterende boligmassen vår, som for eksempel Blåmyra, sier Arnestad.

Les mer om Store Norskes planer i fredagens utgave av Svalbardposten!

Siste nytt i Nyheter

Jobber for løsninger

61 leiligheter og hybler er fremdeles evakuert etter skredet tirsdag. Lokalstyret jobber nå med å finne ut hvor folk skal bo, dersom fraflyttingen blir permanent.

Husrekke kan bli ekstra sikring

De 13 boenhetene som fremdeles er evakuert, kan bli ekstra sikring fram til mer permanent skredsikring kommer på plass.

Flere får flytte hjem

Etter grundige skredfaglige vurderinger opphever Sysselmannen deler av evakueringen.

 
Folkemøte skal gi svar

Sysselmann Kjerstin Askholt avventer skredekspertenes vurdering på om det er trygt å la folk flytte tilbake til Lia. Forhåpentligvis kommer svaret på folkemøtet klokken 20 i kveld.

Skred over Gruve 7-veien

Veien skal kontrolleres for skredfare før den åpnes igjen.

– Tilliten til skredvarslinga er drept

Harde ord fra innbyggere i folkemøtet etter skredet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!