Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Store Norske inn i Pole Position

Store Norske har inngått avtale om kjøp av 55 prosent av aksjene i Pole Position Spitsbergen AS.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
31.03.2012 kl 10:09

– Dette er et svært viktig ledd i Store Norskes fremtidsrettede fokus på arktisk logistikk. Pole Position Spitsbergen AS har bred erfaring og kunnskap på dette området. Gjennom partnerskapet med Pole Position styrker vi vår posisjon i denne satsingen, sier administrerende direktør Per Andersson i en pressemelding fra Store Norske.

Andersson sier videre at aksjekjøpet skal gi synergieffekter til Store Norskes egen virksomhet og utvikling på Svalbard.

– Den lokale tilknytningen er viktig for å skape verdier og arbeidsplasser i Longyearbyen, sier han.

Knutepunkt i Arktis

Daglig leder i Pole Position, Terje Aunevik, sier i pressemeldingen at helt siden etableringen av Pole Position i 2005 har han ment at Longyearbyens beliggenhet og velutviklede infrastruktur er et perfekt utgangspunkt som logistikknutepunkt for hele Arktis

– Vårt sultne utviklingsfokus, kombinert med Store Norskes 100?årige industrielle erfaring i Arktis er en svært god match for spennende utvikling av arktiske logistikkløsninger og produkter, sier Aunevik.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!