Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Store Norske inn i Pole Position

Store Norske har inngått avtale om kjøp av 55 prosent av aksjene i Pole Position Spitsbergen AS.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
31.03.2012 kl 10:09

– Dette er et svært viktig ledd i Store Norskes fremtidsrettede fokus på arktisk logistikk. Pole Position Spitsbergen AS har bred erfaring og kunnskap på dette området. Gjennom partnerskapet med Pole Position styrker vi vår posisjon i denne satsingen, sier administrerende direktør Per Andersson i en pressemelding fra Store Norske.

Andersson sier videre at aksjekjøpet skal gi synergieffekter til Store Norskes egen virksomhet og utvikling på Svalbard.

– Den lokale tilknytningen er viktig for å skape verdier og arbeidsplasser i Longyearbyen, sier han.

Knutepunkt i Arktis

Daglig leder i Pole Position, Terje Aunevik, sier i pressemeldingen at helt siden etableringen av Pole Position i 2005 har han ment at Longyearbyens beliggenhet og velutviklede infrastruktur er et perfekt utgangspunkt som logistikknutepunkt for hele Arktis

– Vårt sultne utviklingsfokus, kombinert med Store Norskes 100?årige industrielle erfaring i Arktis er en svært god match for spennende utvikling av arktiske logistikkløsninger og produkter, sier Aunevik.

Siste nytt i Nyheter

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!