Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Store Norske bryter med LNS

LNS har ansvaret for kulltransport i Svea. FOTO: Birger Amundsen

Store Norske bryter med LNS

Store Norske sier opp avtalen med Leonhard Nilsen & Sønner om kulltransport og andre tjenester i Svea fra 1. september. LNS varsler søksmål.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
24.03.2011 kl 15:04

– Vi har signalisert overfor LNS i hvert fall et halvt års tid at vi var interessert i å ta over virksomheten og de ansatte i LNS Spitsbergen. Forslaget er blitt avvist av LNS, og da hadde ikke vi annet valg enn å terminere kontrakten, sier administrerende direktør i Store Norske, Bjørn Arnestad. 

LNS fikk i 2000 en avtale med Store Norske om lasting, kullkjøring og veivedlikehold i Svea. Den skulle i utgangspunktet vare frem til 2021. Ifølge Bjørn Arnestad er kontrakten verdt 150-170 millioner kroner i året.

Alternativ løsning

Ifølge en pressemelding fra Store Norske er det blant annet Økokrims etterforskning om grov korrupsjon som er årsaken til bruddet, «forhold som samlet medfører at det foreligger et vesentlig brudd på de krav til lojalitet og åpenhet som gjelder i slike langsiktige avtaleforhold som dette».

Store Norske har tidligere tilbudt LNS å avslutte samarbeidet og selv overta ansatte og drift i LNS Spitsbergen, noe LNS har avslått. Det har nå ført til at Store Norske vil bryte avtalen med LNS. Store Norske har, ifølge pressemeldingen, startet arbeidet med å få på plass en alternativ løsning for kulltransporten i Svea.

Varsler søksmål

LNS mener Store Norske ikke har noe grunnlag for å heve avtalen og varsler søksmål mot selskapet. 

– Vi vil samtidig fortsette å levere som før i henhold til avtalen, sier styreleder Inge K. Hansen i LNS.

«LNS/LNSS er altså av den oppfatning at Store Norskes heving er ugyldig og at avtaleforholdet mellom partene består. Som et naturlig ledd i dette har LNS/LNSS i dag levert inn tilbud til Store Norske for arbeid på Lunckefjell,» skriver LNS i en pressemelding.

Siste nytt i Nyheter

By-bjørnene eskortert til Van Mijen

By-bjørnen og hennes to halvvoksne unger ble natt til søndag på nytt flyttet med politi-assistanse.

En turist fikk bot. Tre andre turister trodde de så isbjørn. I begge tilfellene rykket politiet ut.

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter ras i skiløypa i dag tidlig. Lørdag ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Fredagens ordinære postfly har landet, men ekstraflyet er innstilt. Posten prøver på nytt lørdag.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!