Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Store Norske bryter med LNS

LNS har ansvaret for kulltransport i Svea. FOTO: Birger Amundsen

Store Norske bryter med LNS

Store Norske sier opp avtalen med Leonhard Nilsen & Sønner om kulltransport og andre tjenester i Svea fra 1. september. LNS varsler søksmål.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
24.03.2011 kl 15:04

– Vi har signalisert overfor LNS i hvert fall et halvt års tid at vi var interessert i å ta over virksomheten og de ansatte i LNS Spitsbergen. Forslaget er blitt avvist av LNS, og da hadde ikke vi annet valg enn å terminere kontrakten, sier administrerende direktør i Store Norske, Bjørn Arnestad. 

LNS fikk i 2000 en avtale med Store Norske om lasting, kullkjøring og veivedlikehold i Svea. Den skulle i utgangspunktet vare frem til 2021. Ifølge Bjørn Arnestad er kontrakten verdt 150-170 millioner kroner i året.

Alternativ løsning

Ifølge en pressemelding fra Store Norske er det blant annet Økokrims etterforskning om grov korrupsjon som er årsaken til bruddet, «forhold som samlet medfører at det foreligger et vesentlig brudd på de krav til lojalitet og åpenhet som gjelder i slike langsiktige avtaleforhold som dette».

Store Norske har tidligere tilbudt LNS å avslutte samarbeidet og selv overta ansatte og drift i LNS Spitsbergen, noe LNS har avslått. Det har nå ført til at Store Norske vil bryte avtalen med LNS. Store Norske har, ifølge pressemeldingen, startet arbeidet med å få på plass en alternativ løsning for kulltransporten i Svea.

Varsler søksmål

LNS mener Store Norske ikke har noe grunnlag for å heve avtalen og varsler søksmål mot selskapet. 

– Vi vil samtidig fortsette å levere som før i henhold til avtalen, sier styreleder Inge K. Hansen i LNS.

«LNS/LNSS er altså av den oppfatning at Store Norskes heving er ugyldig og at avtaleforholdet mellom partene består. Som et naturlig ledd i dette har LNS/LNSS i dag levert inn tilbud til Store Norske for arbeid på Lunckefjell,» skriver LNS i en pressemelding.

Siste nytt i Nyheter

Husrekke kan bli ekstra sikring

De tretten boenhetene som fremdeles er evakuert kan bli ekstra sikring fram til mer permanent skredsikring kommer på plass.

Flere får flytte hjem

Etter grundige skredfaglige vurderinger opphever Sysselmannen deler av evakueringen.

Folkemøte skal gi svar

Sysselmann Kjerstin Askholt avventer skredekspertenes vurdering på om det er trygt å la folk flytte tilbake til Lia. Forhåpentligvis kommer svaret på folkemøtet klokken 20 i kveld.

 
Skred over Gruve 7-veien

Veien skal kontrolleres for skredfare før den åpnes igjen.

– Tilliten til skredvarslinga er drept

Harde ord fra innbyggere i folkemøtet etter skredet.

Informasjonsmøte i kveld

Det blir informasjonsmøte for alle i kulturhuset klokken 20 i kveld. Der vil det bli gitt en statusoppdatering på situasjonen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!