Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Store Norske bryter med LNS

LNS har ansvaret for kulltransport i Svea. FOTO: Birger Amundsen

Store Norske bryter med LNS

Store Norske sier opp avtalen med Leonhard Nilsen & Sønner om kulltransport og andre tjenester i Svea fra 1. september. LNS varsler søksmål.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
24.03.2011 kl 15:04

– Vi har signalisert overfor LNS i hvert fall et halvt års tid at vi var interessert i å ta over virksomheten og de ansatte i LNS Spitsbergen. Forslaget er blitt avvist av LNS, og da hadde ikke vi annet valg enn å terminere kontrakten, sier administrerende direktør i Store Norske, Bjørn Arnestad. 

LNS fikk i 2000 en avtale med Store Norske om lasting, kullkjøring og veivedlikehold i Svea. Den skulle i utgangspunktet vare frem til 2021. Ifølge Bjørn Arnestad er kontrakten verdt 150-170 millioner kroner i året.

Alternativ løsning

Ifølge en pressemelding fra Store Norske er det blant annet Økokrims etterforskning om grov korrupsjon som er årsaken til bruddet, «forhold som samlet medfører at det foreligger et vesentlig brudd på de krav til lojalitet og åpenhet som gjelder i slike langsiktige avtaleforhold som dette».

Store Norske har tidligere tilbudt LNS å avslutte samarbeidet og selv overta ansatte og drift i LNS Spitsbergen, noe LNS har avslått. Det har nå ført til at Store Norske vil bryte avtalen med LNS. Store Norske har, ifølge pressemeldingen, startet arbeidet med å få på plass en alternativ løsning for kulltransporten i Svea.

Varsler søksmål

LNS mener Store Norske ikke har noe grunnlag for å heve avtalen og varsler søksmål mot selskapet. 

– Vi vil samtidig fortsette å levere som før i henhold til avtalen, sier styreleder Inge K. Hansen i LNS.

«LNS/LNSS er altså av den oppfatning at Store Norskes heving er ugyldig og at avtaleforholdet mellom partene består. Som et naturlig ledd i dette har LNS/LNSS i dag levert inn tilbud til Store Norske for arbeid på Lunckefjell,» skriver LNS i en pressemelding.

Siste nytt i Nyheter

Nominert til ærespris for arbeidet under skredet

Sysselmannsførstebetjent Trond Olsen ledet redningsarbeidet.

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!