Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Store Norske bøtelagt

Store Norske under arbeidet på Isfjord Radio i mai i år med å samle opp dieselen som var lekket i bakken. FOTO: Birger Amundsen

Store Norske bøtelagt

Sysselmannen har ilagt Store Norske fire millioner kroner i bot for dieselutslippet på Isfjord Radio i fjor.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
19.10.2012 kl 16:41

Boten er ilagt Store Norske for brudd på svalbardmiljøloven. På grunn av et brudd i et dieselrør lakk det over 100.000 liter diesel ut i grunnen under selskapets anlegg Isfjord Radio på Kapp Linne, i munningen av Isfjorden.

Stasjonen var ubemannet da utslippet oppsto høsten 2011. Lekkasjen ble oppdaget av Store Norske under en kontroll av anlegget i begynnelsen av januar 2012.


Beklager utslippet

– Etter at utslippet ble oppdaget, har Store Norske gjennomført en rekke tiltak og lagt ned store ressurser for å kartlegge og begrense miljøskadene, sier administrerende direktør Per Andersson i Store Norske i en pressemelding fra selskapet.

Andersson beklager sterkt det som har skjedd, og har etablert systemer som skal forhindre at liknende uhell skjer igjen.

Store Norske har innrømmet at selskapet har ansvaret for utslippet og aksepterer derfor forelegget.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!