Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Store Norske blir reiselivsaktør

Administrerende direktør Wenche Ravlo i Store Norske blir styreleder i et nytt selskap som skal utvikle et tilbud til turister i Svea. FOTO: Eirik Palm

Store Norske blir reiselivsaktør

Sammen med Spitsbergen travel skal Store Norske satse på turisme i Svea.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
30.06.2016 kl 15:15

Arbeidstittelen til det nye selskapet er Svea Spitsbergen Experience. Konseptet går ut på å ha et variert tilbud til tilreisende i Svea. Selskapet skal leie lokaler av Store Norske, kjøpe tjenester fra andre aktører i Svea og basere seg på salg av sine produkter gjennom eksisterende reiselivsselskap.

– Det blir et driftsselskap som skal designe og levere opplevelser knyttet til Svea. Det kan være skuterturer, skiturer, turer med hundespann, kajakk, gruveguiding og andre ting, sier administrerende direktør i Store Norske, Wenche Ravlo. Hun blir styreleder i det nye selskapet.

Store Norske har fått med seg Spitsbergen travel på prosjektet. Hvordan fordelingen av aksjene blir mellom selskapene er foreløpig uklart, men Store Norske skal ha majoriteten.

– I Svalbardmeldingen står det at staten ikke skal være en reiselivsaktør. Hvordan rimer dette med det, i og med at Store Norske er et statlig eid selskap?

– Dette blir ikke et statlig prosjekt. Dette vil være et kommersielt reiselivsselskap hvor vi er deleier Det står også i stortingsmeldingen at det skal jobbes for å utvikle et tilbud i Svea. Det er det vi gjør. Det vil også bidra til å senke gruveselskapets kostnader med å drifte Svea mens det er driftshvile. Mer aktivitet i Svea vil også gjøre det lettere å starte opp med gruvedrift igjen hvis det skulle bli aktuelt, sier Ravlo.

Hun påpeker at Store Norske er medlem i reiselivsrådet og allerede inne i bransjen gjennom gruveguidinga som er startet opp i Gruve 3. Ravlo mener tilbudet som skal utvikles i Svea vil bli et supplement, snarere enn noe som går i direkte konkurranse med det eksisterende reiselivet i Longyearbyen.

– Det vil bidra til å gjøre Svalbard til et mer attraktivt reisemål, sier Wenche Ravlo.

Siste nytt i Nyheter

Riksadvokaten ber om ny etterforskning

Skredet skal gjennomgås på nytt.

Stanser livreddende fly

Jetfly i Tromsø skulle bidra til en stor styrking av ambulanseberedskapen til Svalbard fra 2019. Etter kritikk fra Finnmark er forslaget droppet.

– Svalbard må bli hørt

Sysselmann Kjerstin Askholt reagerer på at ingen på Svalbard er involvert i ambulansefly-prosessen.

Dialog – ingen erstatning

Longyearbyen lokalstyre ønsker å unngå rettssak, men har ikke erkjent erstatningsplikt etter at Nikoline (2) omkom i skredet i fjor. Det har heller ikke Store Norske.

Spansk åpning

Bluesen er offisielt i gang.

Sviende bot for tyvtråler

Tråleren fra Færøyene fikk inndratt verdien av hele fangsten i Hinlopenstretet på 850.000 kroner.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!