Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Store Norske blir reiselivsaktør

Administrerende direktør Wenche Ravlo i Store Norske blir styreleder i et nytt selskap som skal utvikle et tilbud til turister i Svea. FOTO: Eirik Palm

Store Norske blir reiselivsaktør

Sammen med Spitsbergen travel skal Store Norske satse på turisme i Svea.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
30.06.2016 kl 15:15

Arbeidstittelen til det nye selskapet er Svea Spitsbergen Experience. Konseptet går ut på å ha et variert tilbud til tilreisende i Svea. Selskapet skal leie lokaler av Store Norske, kjøpe tjenester fra andre aktører i Svea og basere seg på salg av sine produkter gjennom eksisterende reiselivsselskap.

– Det blir et driftsselskap som skal designe og levere opplevelser knyttet til Svea. Det kan være skuterturer, skiturer, turer med hundespann, kajakk, gruveguiding og andre ting, sier administrerende direktør i Store Norske, Wenche Ravlo. Hun blir styreleder i det nye selskapet.

Store Norske har fått med seg Spitsbergen travel på prosjektet. Hvordan fordelingen av aksjene blir mellom selskapene er foreløpig uklart, men Store Norske skal ha majoriteten.

– I Svalbardmeldingen står det at staten ikke skal være en reiselivsaktør. Hvordan rimer dette med det, i og med at Store Norske er et statlig eid selskap?

– Dette blir ikke et statlig prosjekt. Dette vil være et kommersielt reiselivsselskap hvor vi er deleier Det står også i stortingsmeldingen at det skal jobbes for å utvikle et tilbud i Svea. Det er det vi gjør. Det vil også bidra til å senke gruveselskapets kostnader med å drifte Svea mens det er driftshvile. Mer aktivitet i Svea vil også gjøre det lettere å starte opp med gruvedrift igjen hvis det skulle bli aktuelt, sier Ravlo.

Hun påpeker at Store Norske er medlem i reiselivsrådet og allerede inne i bransjen gjennom gruveguidinga som er startet opp i Gruve 3. Ravlo mener tilbudet som skal utvikles i Svea vil bli et supplement, snarere enn noe som går i direkte konkurranse med det eksisterende reiselivet i Longyearbyen.

– Det vil bidra til å gjøre Svalbard til et mer attraktivt reisemål, sier Wenche Ravlo.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!