Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Store Norske blir reiselivsaktør

Administrerende direktør Wenche Ravlo i Store Norske blir styreleder i et nytt selskap som skal utvikle et tilbud til turister i Svea. FOTO: Eirik Palm

Store Norske blir reiselivsaktør

Sammen med Spitsbergen travel skal Store Norske satse på turisme i Svea.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
30.06.2016 kl 15:15

Arbeidstittelen til det nye selskapet er Svea Spitsbergen Experience. Konseptet går ut på å ha et variert tilbud til tilreisende i Svea. Selskapet skal leie lokaler av Store Norske, kjøpe tjenester fra andre aktører i Svea og basere seg på salg av sine produkter gjennom eksisterende reiselivsselskap.

– Det blir et driftsselskap som skal designe og levere opplevelser knyttet til Svea. Det kan være skuterturer, skiturer, turer med hundespann, kajakk, gruveguiding og andre ting, sier administrerende direktør i Store Norske, Wenche Ravlo. Hun blir styreleder i det nye selskapet.

Store Norske har fått med seg Spitsbergen travel på prosjektet. Hvordan fordelingen av aksjene blir mellom selskapene er foreløpig uklart, men Store Norske skal ha majoriteten.

– I Svalbardmeldingen står det at staten ikke skal være en reiselivsaktør. Hvordan rimer dette med det, i og med at Store Norske er et statlig eid selskap?

– Dette blir ikke et statlig prosjekt. Dette vil være et kommersielt reiselivsselskap hvor vi er deleier Det står også i stortingsmeldingen at det skal jobbes for å utvikle et tilbud i Svea. Det er det vi gjør. Det vil også bidra til å senke gruveselskapets kostnader med å drifte Svea mens det er driftshvile. Mer aktivitet i Svea vil også gjøre det lettere å starte opp med gruvedrift igjen hvis det skulle bli aktuelt, sier Ravlo.

Hun påpeker at Store Norske er medlem i reiselivsrådet og allerede inne i bransjen gjennom gruveguidinga som er startet opp i Gruve 3. Ravlo mener tilbudet som skal utvikles i Svea vil bli et supplement, snarere enn noe som går i direkte konkurranse med det eksisterende reiselivet i Longyearbyen.

– Det vil bidra til å gjøre Svalbard til et mer attraktivt reisemål, sier Wenche Ravlo.

Siste nytt i Nyheter

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Lang kamp for lærlingplass

I januar var Vårin Storø fortvilet over ikke å få lærlingplass i Longyearbyen. Nå jubler 18-åringen etter at Svalbard Hotell har tatt grep.

Onsdagsfly fra oktober

Fra 19. oktober starter SAS opp kveldsfly på onsdager.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!