Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Storberget vil besøke Svalbard

Begge har gått av. Tidligere svalbardminister Knut Storberget sammen med tidligere lokalstyreleder Kjell Mork i 2008. FOTO: Birger Amundsen

Storberget vil besøke Svalbard

Den avgåtte justisministeren ønsker å gjennomføre sin planlagte reise til Svalbard.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
18.11.2011 kl 07:00

Sist fredag gikk Knut Storberget av som justisminister. Politikeren har vært populær på Svalbard, og han har også hatt tett kontakt med lokalstyrepolitiker Viljar Hanssen og hans familie etter terrorangrepene 22. juli.

Møter unge

I oktober var Viljar Hanssen Storbergets rådgiver for en dag. Der utarbeidet han et program for Storbergets neste Svalbard-besøk. Selv om Knut Storberget ikke lenger er statsråd, vil han ikke avlyse det planlagte Svalbard-besøket.

– Turen Storberget planla før jul, var relativt personlig. Han ønsker sterkt å gjennomføre denne turen, men da som stortingspolitiker, sier Kjerstin Askholt, ekspedisjonssjef i Polaravdelingen.

Viljar Hanssen har blant annet lagt opp til at Storberget skal møte lokale ungdommer og kunstnere. Storberget skal også snakke om Svalbards rolle i beredskapen for Arktis.

Faremo kommer

Grete Faremo har overtatt som justisminister etter Storberget, og overtok dermed også som svalbardminister. Det er foreløpig ikke klart når Faremo tar turen til Svalbard.

– Det har vi ikke rukket å diskutere enda. Hun skal ha en del møter og få sortert litt i boka først, sier Askholt.

Faremo kommer imidlertid ikke til å følge Viljar Hanssens program, siden dette i stor grad er skreddersydd for hennes forgjenger.

– Vi kommer til å foreslå et eget program for Faremo, sier Askholt.

 

Siste nytt i Nyheter

Husrekke kan bli ekstra sikring

De tretten boenhetene som fremdeles er evakuert kan bli ekstra sikring fram til mer permanent skredsikring kommer på plass.

Flere får flytte hjem

Etter grundige skredfaglige vurderinger opphever Sysselmannen deler av evakueringen.

Folkemøte skal gi svar

Sysselmann Kjerstin Askholt avventer skredekspertenes vurdering på om det er trygt å la folk flytte tilbake til Lia. Forhåpentligvis kommer svaret på folkemøtet klokken 20 i kveld.

 
Skred over Gruve 7-veien

Veien skal kontrolleres for skredfare før den åpnes igjen.

– Tilliten til skredvarslinga er drept

Harde ord fra innbyggere i folkemøtet etter skredet.

Informasjonsmøte i kveld

Det blir informasjonsmøte for alle i kulturhuset klokken 20 i kveld. Der vil det bli gitt en statusoppdatering på situasjonen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!