Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Storberget vil besøke Svalbard

Begge har gått av. Tidligere svalbardminister Knut Storberget sammen med tidligere lokalstyreleder Kjell Mork i 2008. FOTO: Birger Amundsen

Storberget vil besøke Svalbard

Den avgåtte justisministeren ønsker å gjennomføre sin planlagte reise til Svalbard.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
18.11.2011 kl 07:00

Sist fredag gikk Knut Storberget av som justisminister. Politikeren har vært populær på Svalbard, og han har også hatt tett kontakt med lokalstyrepolitiker Viljar Hanssen og hans familie etter terrorangrepene 22. juli.

Møter unge

I oktober var Viljar Hanssen Storbergets rådgiver for en dag. Der utarbeidet han et program for Storbergets neste Svalbard-besøk. Selv om Knut Storberget ikke lenger er statsråd, vil han ikke avlyse det planlagte Svalbard-besøket.

– Turen Storberget planla før jul, var relativt personlig. Han ønsker sterkt å gjennomføre denne turen, men da som stortingspolitiker, sier Kjerstin Askholt, ekspedisjonssjef i Polaravdelingen.

Viljar Hanssen har blant annet lagt opp til at Storberget skal møte lokale ungdommer og kunstnere. Storberget skal også snakke om Svalbards rolle i beredskapen for Arktis.

Faremo kommer

Grete Faremo har overtatt som justisminister etter Storberget, og overtok dermed også som svalbardminister. Det er foreløpig ikke klart når Faremo tar turen til Svalbard.

– Det har vi ikke rukket å diskutere enda. Hun skal ha en del møter og få sortert litt i boka først, sier Askholt.

Faremo kommer imidlertid ikke til å følge Viljar Hanssens program, siden dette i stor grad er skreddersydd for hennes forgjenger.

– Vi kommer til å foreslå et eget program for Faremo, sier Askholt.

 

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!