Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Storberget skrøt av Viljar

Viljar Hanssen (18) ble trukket fram under Storbergets redegjørelse om beredskapen 22. juli.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.11.2011 kl 12:53

– Mange sliter fortsatt, og ser mørkt på framtiden. 4. august ble jeg bedt om å komme til Ullevål sykehus for å markere 18-årsdagen til Viljar Hansen, en av ungdommene på Utøya som ble hardt skadet av flere skudd, sa avtroppende justisminister Knut Storberget under sin redgjørelse om 22. juli-beredskapen i Stortinget, ifølge Dagbladet.

Eksempel

Storberget snakket varmt om Viljar under høringen:

– Han var hardt rammet og svak. Han tok meg straks i hånda og sa: «Knut, det finnes så mange gode mennesker der ute». Det gleder meg at han i dag er oppe og går. Og til alt overmål er aktiv i lokalpolitikken, som nyvalgt representant i lokalstyret i Longyearbyen.

Videre sa han at kanskje Viljars stå på-vilje kan stå som eksempel på statsministerens ord: «mer demokrati, mer åpenhet, men aldri naivitet».

Glad for omtalen

18-åringen selv synes det er utrolig hyggelig at Storberget nevnte ham i sin redegjørelse.

– Det er veldig godt å bli brukt som et slik eksempel. Jeg setter stor pris på dette, sier Viljar til Svalbardposten.

Storberget hadde på forhånd ringt Hanssen og fortalt at han kom til å nevne Viljar.

– Ja, jeg fikk et lite hint om det på forhånd, ler 18-åringen.

Mye kontakt

Den avtroppende justisministeren og Viljar har hatt mye kontakt etter 22. juli. Storberget besøkte Viljar på sykehuset da han fylte 18 år i august.

På valgdagen i Longyearbyen, 10. oktober, var Viljar med Storberget på jobb.

– Det var veldig hyggelig, og jeg fikk et godt innblikk i hvordan det er å være statssekretær for Storberget, sier Hanssen, som lover at han fikk solgt inn Svalbard overfor statsråden.

Samme dag ble han valgt inn i lokalstyret for Arbeiderpartiet.

– Det er veldig spennende, særlig med de tøffe budsjettidene. Det går fint å kombinere med skolen, jeg har ikke tatt på meg for mye og ikke for lite, sier han.

Siste nytt i Nyheter

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!