Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Storberget går av

Etter seks år som justisminister, gikk i dag Knut Storberget av som statsråd. Lokalstyrelederen er ikke overrasket.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.11.2011 kl 13:34

– Det er veldig forståelig, særlig med tanke på at han har sittet som justisminister i seks år. Det er synd for Svalbard, for han har gjort en fantastisk jobb og vært en utmerket svalbardminister, sier lokalstyreleder Christin Kristoffersen.

Grete Faremo blir ny justisminister, og overtar dermed også som svalbardminister.

Roser håndteringen

Regjeringen og Storberget har høstet sterk kritikk i etterdønningene etter 22. juli, blant annet for terrorberedskapen.

– Sånn er det i et land når en opplever en katastrofe. Da er det ofte behov for å skylde på noen. Det har vi sett mange ganger tidligere, og det kommer vi til å se mange ganger framover i historien, sier Kristoffersen.

Lokalstyrelederen mener Storberget har håndtert saken bra.

– Han har gjort en god jobb. Jeg synes redegjørelsen i går var klar, og han har lagt et godt rammeverk for hvordan diskusjonen skal være framover, og hva slags samfunn vi vil ha, sier hun.

Ser fram til Faremo

Grete Faremo overtar som svalbardminister, og Kristoffersen tror lokalpolitikerne vil få et godt samarbeid med den nye statsråden.

– Det satser vi på. Faremo har lang fartstid og bred politisk erfaring, det trengs i og med at Svalbard er et komplekst tema. Vi ser fram til å få en like konstruktiv dialog med henne som med Storberget, sier Kristoffersen.

Justis- og politidepartementet skifter også navn til Justis- og beredskapsdepartementet fra nyttår. Statssekretær Espen Barth Eide overtar som forsvarsminister etter Faremo.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!