Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Stor ryddelyst

SIlje M. Hagen (foran) fikk mange med seg på ryddedugnaden i Longyearbyen søndag. FOTO: Christopher Engås

Stor ryddelyst

Mange bidro til å få en renere by søndag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.10.2016 kl 14:27

– Det er viktig å passe på naturen, og så blir det bedre for dyrene når det ikke er så mye søppel som ligger og slenger.

Tiril Hermansen (9) og Astrid Andersen (7) har klart for seg hvorfor de er med på å rydde opp søppel i byen søndag. Sammen med venninne og søster Ingeborg Andersen (8) samlet jentene søppel i samme sekk.

Det er prosjektleder Silje M. Hagen i Aktiv i friluft som står bak ryddedugnaden i Longyearbyen søndag. Hun har sett seg lei av alt skrotet som ligger og flyter.

– Jeg blir så lei av at det er slik. Spesielt i Sjøområdet har det blitt ille med søppel. Derfor tenkte jeg at jeg kunne forsøke å samle ihop en del folk og få gjort noe med problemet. På den måten slipper vi kanskje de store overraskelsene når snøen blir borte til våren, sier Hagen, som var veldig fornøyd med at så mange møtte opp til dugnaden.

Etter at gjengen har gått gjennom byen med sekkene og samlet søppel, venter det grillpølser i Sjøområdet.

Nøkkelord

Se bildet større

Ingeborg Andersen (8, f.v.), Tiril Hermansen (9) og Astrid Andersen (7) var blant de ivrige søppelplukkerne søndag. Dugnaden startet i Nybyen og endte i Sjøområdet. FOTO: Christopher Engås

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!