Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Stor redningsøvelse

En buss veltet ved Gruve 7-veien torsdag morgen. Skadde passasjerer ble fraktet til sykehus med ambulanse og helikopter. FOTO: Eirik Berger

Stor redningsøvelse

En buss kjørte utfor Gruve 7-veien torsdag morgen. Samtidig pågikk en redningsaksjon ved Bjørnøya.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
12.06.2009 kl 09:05

– Dette er ett av skrekkscenariene. En buss har veltet ved Gruve 7-veien samtidig som vi har en utrykning til Bjørnøya, sier Inge Meløy som er førstebetjent hos Sysselmannen.

Det som møtte redningsmannskapene på det arrangerte ulykkesstedet like nedenfor Gruve 7 var en buss som lå velta utenfor veien. 19 passasjerer var skadet og to omkommet.

Sykehuset med

– De skadde ble evakuert med ambulanse og brannbil. De det var mest kritisk for ble hentet av Dauphin-helikopteret, sier Meløy.

Helikopteret landet på veien nedenfor Longyearbyen sykehus.

Meløy forteller at rundt 20 personer har vært med på øvelsen som innsattspersonell i tillegg til markører.

– Øvelsen har vært svært bra trening, sier han.

Helikopter til Bjørnøya

Det var klokken 8 tirsdag morgen at Sysselmannen fikk melding om at en russisk tråler med 17 personer om bord hadde sendt ut nødsignaler. Sysselmannen sendte sitt Super Puma-helikopter til Bjørnøya, og kystvaktskipet «Svalbard» gikk umiddelbart til ulykkesstedet. Klokken 09.20 fikk de melding om bussulykken ved Gruve 7.

Det er hovedredninssentralen for Nord-Norge som arrangert aksjonen.

 

Siste nytt i Nyheter

Kansellerte på nytt

I dag kom det ett postfly til Longyearbyen, det første siden fredag. Dagens ekstrafly er nå kansellert, noe som blant annet får konsekvenser for Svalbardposten.

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!