Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Stor leteaksjon etter savnet skuterfølge

Mennene skulle etter planen til østkysten, muligens i området ved Agardhbukta, men det er så langt ikke funnet spor etter dem. Sysselmannen sier de har søkt gjennom aktuelle hytter. FOTO: Norsk Polarinstitutt

Stor leteaksjon etter savnet skuterfølge

Tre menn skulle til østkysten, men kom ikke hjem.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
12.03.2015 kl 00:46

OPPDATERT: De savnede mennene er funnet i live.

Se bildet større

Sysselmannens Super Puma-helikoptre er satt inn i letingen etter de tre mennene. I tillegg søker politi og Røde Kors på bakken. FOTO: Geir Barstein (arkivfoto)

Det pågår en leteaksjon etter tre fastboende menn i 30-åra som mandag la ut på skutertur til østkysten. Mennene skulle være hjemme tirsdag kveld eller onsdag morgen, men kom ikke på jobb og ble meldt savnet av arbeidsgiver klokka 14.11.

- Vi har søkt i aktuelle områder, men ikke funnet noen spor, sier sysselmannsførstebetjent Irene Welle til Svalbardposten.

Sysselmannen har søkt med to redningshelikoptere i hele ettermiddag og kveld, men uten å gjøre funn. Søket fortsetter for fullt utover natta, med helikopter så vel som bakkemannskaper fra politiet og Longyearbyen Røde Kors hjelpekorps.

Varsler pårørende
Det er ved 22.30-tida sparsomt med opplysninger om mennene, erfaringsnivå eller utrustning. Sist kjente posisjon var Longyearbyen, sier sysselmannsførstebetjent Sidsel Svarstad til Svalbardposten.

- Jeg kan ikke si så mye om dem, annet enn at de har reist på tur sammen. Det er vanskelig å si noe om erfaringen: Noen har vært her i kortere tid, andre i lengre, sier hun, og vil ikke opplyse om de er norske eller utenlandske statsborgere.

- Pårørende er i ferd med å bli varslet, sier Svarstad.

Ifølge foreløpige opplysninger hadde følget verken satellittelefon eller nødpeilesender.

- Vi driver løpende etterretning, men det er ikke noe som tilsier at de hadde det, sier hun.

Gjennomsøkte hytter
Med unntak av litt vind og dårlig sikt, har været for det meste vært greit de siste dagene. Det er så langt ingenting som tyder på store skred i leteområdet.

- Vi har søkt hovedferdselsårene, og ikke funnet noe som tyder på det. Det har kommet mye snø på østkysten, men vi har ikke sett store skred, sier hun.

En rekke hytter i leteområdet er gjennomsøkt, men uten spor av de tre savnede.

Nøyaktig hvor mennene skulle, om de kom seg dit eller dro et helt annet sted, er ikke kjent. Sysselmannen opplyste tidligere onsdag kveld at de muligens skulle mot området rundt Agardhbukta.

- Det er utgangspunktet, men vi holder mulighetene for andre plasser åpne. Det er et stort leteområde, sier Svarstad.

Saken oppdateres.

Siste nytt i Nyheter

By-bjørnene eskortert til Van Mijen

By-bjørnen og hennes to halvvoksne unger ble natt til søndag på nytt flyttet med politi-assistanse.

En turist fikk bot. Tre andre turister trodde de så isbjørn. I begge tilfellene rykket politiet ut.

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter ras i skiløypa i dag tidlig. Lørdag ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Fredagens ordinære postfly har landet, men ekstraflyet er innstilt. Posten prøver på nytt lørdag.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!