Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Stor kunst fra små hender

Kunstverket blir stadig større, og de unge synes det er morsomt å delta. Fra venstre; Emil, Embla, Paula, Celine, Åse og Isak. FOTO: Ole Magnus Rapp

Stor kunst fra små hender

60-70 barn legger mye fantasi i et spennende kunstverk som snart skal avdukes i banken.

Tekst:

Publisert:

De har klipt og limt, fargelagt og drysset kunstig snø på. Alt settes sammen til et stort bilde; Et kunstverk Longyearbyen aldri har sett tidligere.

Her er gås og isbjørn, sol og farger.

– Tema denne gang er den lyse årstiden. Kunstverket kommer til å bli helt fantastisk, sier Rakel Huglen i Kunsthall Svalbard som selv er kunstner og kunstformidler. Hun arrangerer dropp-in kunstverksted for hele familien og ingen vet på forhånd hva resultatet blir.

Glad kunst

Denne gangen dreier det seg om lys og glade farger. Hver lille kunstner lager sitt verk, og det hele limes sammen til et stort felles kunstverk. Utover sommeren skal det vises frem i banken.

Rakel har satt frem et bredt utvalg rekvisita som kan inngå i kunsten, fra glitter til fargerik tape, glanset papir og ulltråd. Så er det opp til de unge kunstnerne å bruke sin kreativitet.

– Dette er morsomt. Jeg lager en isbjørn, kanskje blir den rosa, sier Isak, en av de seks unge kunstnerne som jobbet da Svalbardposten var innom Kunsthallen.

– Det er kult å få være med på et stort bilde som alle kan få se, sier Åse som er i ferd med å lage en fin vårblomst.

Settes sammen

Rakel Huglen og Kunsthall Svalbard har ulike tema for sin dropp-in kunstverksted, i vinter kunne man blant annet male med konditorfarge på snø.

– Hver for seg lager barna flotte ting, med personlighet. Når dette settes sammen, blir det et bilde man kan studere lenge og finne mye fint i, sier Huglen.

Siste nytt i Nyheter

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Pakker ut høydepunktene

Nordnorsk kunstmuseum til Longyearbyen med noen av sine største verker.

Banebrytende forskning

Helt ny teknologi blir tatt i bruk for å lære mer om livet i havet i polarnatten.

Kansellerte på nytt

I dag kom det ett postfly til Longyearbyen, det første siden fredag. Torsdagens ekstrafly ble kansellert, noe som blant annet får konsekvenser for Svalbardposten.

Slik kan byen skredsikres

Det er fullt mulig å sikre de skredutsatte områdene i Longyear­byen permanent, men det vil koste. Å sikre byen mot skred, kan få en prislapp på over 180 millioner kroner.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!