Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Stor kunst fra små hender

Kunstverket blir stadig større, og de unge synes det er morsomt å delta. Fra venstre; Emil, Embla, Paula, Celine, Åse og Isak. FOTO: Ole Magnus Rapp

Stor kunst fra små hender

60-70 barn legger mye fantasi i et spennende kunstverk som snart skal avdukes i banken.

Tekst:

Publisert:

De har klipt og limt, fargelagt og drysset kunstig snø på. Alt settes sammen til et stort bilde; Et kunstverk Longyearbyen aldri har sett tidligere.

Her er gås og isbjørn, sol og farger.

– Tema denne gang er den lyse årstiden. Kunstverket kommer til å bli helt fantastisk, sier Rakel Huglen i Kunsthall Svalbard som selv er kunstner og kunstformidler. Hun arrangerer dropp-in kunstverksted for hele familien og ingen vet på forhånd hva resultatet blir.

Glad kunst

Denne gangen dreier det seg om lys og glade farger. Hver lille kunstner lager sitt verk, og det hele limes sammen til et stort felles kunstverk. Utover sommeren skal det vises frem i banken.

Rakel har satt frem et bredt utvalg rekvisita som kan inngå i kunsten, fra glitter til fargerik tape, glanset papir og ulltråd. Så er det opp til de unge kunstnerne å bruke sin kreativitet.

– Dette er morsomt. Jeg lager en isbjørn, kanskje blir den rosa, sier Isak, en av de seks unge kunstnerne som jobbet da Svalbardposten var innom Kunsthallen.

– Det er kult å få være med på et stort bilde som alle kan få se, sier Åse som er i ferd med å lage en fin vårblomst.

Settes sammen

Rakel Huglen og Kunsthall Svalbard har ulike tema for sin dropp-in kunstverksted, i vinter kunne man blant annet male med konditorfarge på snø.

– Hver for seg lager barna flotte ting, med personlighet. Når dette settes sammen, blir det et bilde man kan studere lenge og finne mye fint i, sier Huglen.

Siste nytt i Nyheter

Vil utrede strømkabel

I dag var det åpen høring om Svalbardmeldingen i Utenriks- og forsvarskomiteen i Stortinget.

Høring på Stortinget

Svalbardsamfunnet gir Stortinget tilbakemeldinger på Svalbardmeldingen.

Får syv millioner

En uke før statsbudsjettet legges fram den 6. oktober kommer justis og beredskapsminister Anders Anundsen med en hyggelig lekkasje.

Svalbard i grønt selskap

Svalbard er nominert på listen «Top 100 Green Destinations», en samling av de 100 beste, grønne destinasjonene i verden.

Fjerner taggingen

Sporene etter vandalen fikk stå i to måneder.

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!