Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Stor hundeglede

Fredrik Lindgren og hundene var ivrige på å komme seg i gang med Trappers' Trail. FOTO: Endre Stangeby

Stor hundeglede

Nesten hundre trekkhunder målte krefter da verdens nordligste hundeløp ble arrangert for andre gang.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
21.04.2010 kl 10:54

I helgen gikk årets Trappers' Trail av stabelen i strålende solskinn. 16 spann sto lørdag på startstreken, med alt fra to til åtte hunder.  I år som i fjor vant Janne Søreide klassen for seks til åtte hunder, på lag med samboer Tommy Jordbrudal. Stefan Claes fulgte på andreplass i sitt viftespann, mens Fredrik Lindgren fra Arctic Adventures kapret tredjeplassen.

Småspann-klassen

I klassen for tre til fem hunder stakk Marzena Kaczmarska av med seieren. Hun brukte cirka fem timer på de to etappene. Lena Danielsen kom rundt ti minutter bak vinneren, og sikret Arctic Adventures pallplass også i denne klassen. Tredjeplassen gikk til spannet «Sunday Strollers», som ble kjørt av Anette Hekne og Harvey Goodwin.

Favoritt

Pernilla Carlsson var den eneste som stilte i klassen for ski og pulk, og vant dermed klassen sammen med hundene Sroka og Nuka.

Løpet var totalt 75 kilometer langt, og besto av to etapper. På lørdag ble det kjørt fra Longyearbyen til Kapp Laila, og så tilbake igjen dagen etter. 

Hele resultatlista ligger på hundeløpets hjemmeside.

Siste nytt i Nyheter

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset og videre mot Diabas.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian venter på været.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!