Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Stor giverglede tross tøffe tider

Ivrige hjelpere: Jardar Nilsen Skogseth (f.v.), Viktor Mokkelbost og Olve Nilsen Skogseth deltok i bøssebærerkorpset søndag. FOTO: Christopher Engås

Stor giverglede tross tøffe tider

I Longyearbyen ga vi i gjennomsnitt hundre kroner mer enn kommunen som er nest best i TV-aksjonen.

Givergleden i Longyearbyen er det som vanlig ingen ting å si på. Til tross for nedgangstider og en nylig avholdt innsamlingsaksjon for Syria, ga hver innbygger i snitt nesten 400 kroner til TV-aksjonen for regnskogfondet.

Mest gavmilde

I skrivende stund var det kommet inn tett oppunder 810.000 kroner fra Longyearbyen. Men beløpet er ventet å øke. Innholdet i bøsser fra Svea og Ny-Ålesund er ennå ikke med i regnskapet, og inntekter fra omsetning på Polarhotellet på auksjonskvelden og lotteriet er heller ikke gjort opp.

På nettsiden www.giverstafett.no lå Longyearbyen onsdag 91 kroner foran nest beste kommune i TV-aksjonen, som var øykommunen Utsira i Rogaland.

– Ros til folket

Vigdis Jensen, som hadde ansvaret for bøssebærerne under årets aksjon, roser innsatsen og givergleden i lokalsamfunnet.

– Vi hadde ikke forventet å få inn så mye penger i år som i fjor. Det har sammenheng med at lokalsamfunnet er i en vanskelig situasjon, og at vi har hatt andre innsamlingsaksjoner like i forkant. Men jeg syns det har gått veldig bra, sier hun.

Bøsseaksjonen på søndag fikk inn hele 51.000 kroner, og det er bra når man tar i betraktning av at mange ikke var hjemme.

Autopilot

Vigdis Jensen roser også alle andre gode tiltak, som etter hvert har begynt å gå på «autopilot.

– Vasking av biler i sysselmannsgarasjen, åpent hus hos Sysselmannen, skolearrangementet – som i år fikk inn 93.000 kroner, og ikke minst arrangementene i barnehagene er blitt tradisjon og kommer i gang nærmest av seg selv, sier hun.

Også stafetten i sentrum, der næringslivet bidrar med både penger og lag, er blitt et årvisst arrangement som bringer inn penger til TV-aksjonen.

– En skal heller ikke glemme loddsalget.

– Vi har faktisk solgt 4.000 lodd i lotteriet, sier Jensen.

Nøkkelord

Se bildet større

Fikk inn mye: Vigdis Jensen roser befolkningen for sin gavmildhet og innsatsvilje. Bildet er fra bøsseaksjonen, som brakte inn 51.000 kroner. FOTO: Christopher Engås

Se bildet større

Håndterte pengene: Elise Bygjordet (f.v.), Frøya Holtet og Emma Sofie Pettersen bidro da Sysselmannen hadde åpen dag. FOTO: Christopher Engås

Siste nytt i Nyheter

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Trenger mer info for å trygge byen

Unis-geologer mener det blant annet må etableres målestasjoner som kan hjelpe til å forutse når skred kan true byen.

Vann tok strømmen

Brannvesenet måtte rykke ut og hjelpe til da vann trengte inn i frøhvelvet under ekstremregnet i helgen.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!