Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Stor giverglede tross tøffe tider

Ivrige hjelpere: Jardar Nilsen Skogseth (f.v.), Viktor Mokkelbost og Olve Nilsen Skogseth deltok i bøssebærerkorpset søndag. FOTO: Christopher Engås

Stor giverglede tross tøffe tider

I Longyearbyen ga vi i gjennomsnitt hundre kroner mer enn kommunen som er nest best i TV-aksjonen.

Givergleden i Longyearbyen er det som vanlig ingen ting å si på. Til tross for nedgangstider og en nylig avholdt innsamlingsaksjon for Syria, ga hver innbygger i snitt nesten 400 kroner til TV-aksjonen for regnskogfondet.

Mest gavmilde

I skrivende stund var det kommet inn tett oppunder 810.000 kroner fra Longyearbyen. Men beløpet er ventet å øke. Innholdet i bøsser fra Svea og Ny-Ålesund er ennå ikke med i regnskapet, og inntekter fra omsetning på Polarhotellet på auksjonskvelden og lotteriet er heller ikke gjort opp.

På nettsiden www.giverstafett.no lå Longyearbyen onsdag 91 kroner foran nest beste kommune i TV-aksjonen, som var øykommunen Utsira i Rogaland.

– Ros til folket

Vigdis Jensen, som hadde ansvaret for bøssebærerne under årets aksjon, roser innsatsen og givergleden i lokalsamfunnet.

– Vi hadde ikke forventet å få inn så mye penger i år som i fjor. Det har sammenheng med at lokalsamfunnet er i en vanskelig situasjon, og at vi har hatt andre innsamlingsaksjoner like i forkant. Men jeg syns det har gått veldig bra, sier hun.

Bøsseaksjonen på søndag fikk inn hele 51.000 kroner, og det er bra når man tar i betraktning av at mange ikke var hjemme.

Autopilot

Vigdis Jensen roser også alle andre gode tiltak, som etter hvert har begynt å gå på «autopilot.

– Vasking av biler i sysselmannsgarasjen, åpent hus hos Sysselmannen, skolearrangementet – som i år fikk inn 93.000 kroner, og ikke minst arrangementene i barnehagene er blitt tradisjon og kommer i gang nærmest av seg selv, sier hun.

Også stafetten i sentrum, der næringslivet bidrar med både penger og lag, er blitt et årvisst arrangement som bringer inn penger til TV-aksjonen.

– En skal heller ikke glemme loddsalget.

– Vi har faktisk solgt 4.000 lodd i lotteriet, sier Jensen.

Nøkkelord

Se bildet større

Fikk inn mye: Vigdis Jensen roser befolkningen for sin gavmildhet og innsatsvilje. Bildet er fra bøsseaksjonen, som brakte inn 51.000 kroner. FOTO: Christopher Engås

Se bildet større

Håndterte pengene: Elise Bygjordet (f.v.), Frøya Holtet og Emma Sofie Pettersen bidro da Sysselmannen hadde åpen dag. FOTO: Christopher Engås

Siste nytt i Nyheter

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Lang kamp for lærlingplass

I januar var Vårin Storø fortvilet over ikke å få lærlingplass i Longyearbyen. Nå jubler 18-åringen etter at Svalbard Hotell har tatt grep.

Onsdagsfly fra oktober

Fra 19. oktober starter SAS opp kveldsfly på onsdager.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!