Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Stor giverglede tross tøffe tider

Ivrige hjelpere: Jardar Nilsen Skogseth (f.v.), Viktor Mokkelbost og Olve Nilsen Skogseth deltok i bøssebærerkorpset søndag. FOTO: Christopher Engås

Stor giverglede tross tøffe tider

I Longyearbyen ga vi i gjennomsnitt hundre kroner mer enn kommunen som er nest best i TV-aksjonen.

Tekst:

Publisert:

Givergleden i Longyearbyen er det som vanlig ingen ting å si på. Til tross for nedgangstider og en nylig avholdt innsamlingsaksjon for Syria, ga hver innbygger i snitt nesten 400 kroner til TV-aksjonen for regnskogfondet.

Mest gavmilde

I skrivende stund var det kommet inn tett oppunder 810.000 kroner fra Longyearbyen. Men beløpet er ventet å øke. Innholdet i bøsser fra Svea og Ny-Ålesund er ennå ikke med i regnskapet, og inntekter fra omsetning på Polarhotellet på auksjonskvelden og lotteriet er heller ikke gjort opp.

På nettsiden www.giverstafett.no lå Longyearbyen onsdag 91 kroner foran nest beste kommune i TV-aksjonen, som var øykommunen Utsira i Rogaland.

– Ros til folket

Vigdis Jensen, som hadde ansvaret for bøssebærerne under årets aksjon, roser innsatsen og givergleden i lokalsamfunnet.

– Vi hadde ikke forventet å få inn så mye penger i år som i fjor. Det har sammenheng med at lokalsamfunnet er i en vanskelig situasjon, og at vi har hatt andre innsamlingsaksjoner like i forkant. Men jeg syns det har gått veldig bra, sier hun.

Bøsseaksjonen på søndag fikk inn hele 51.000 kroner, og det er bra når man tar i betraktning av at mange ikke var hjemme.

Autopilot

Vigdis Jensen roser også alle andre gode tiltak, som etter hvert har begynt å gå på «autopilot.

– Vasking av biler i sysselmannsgarasjen, åpent hus hos Sysselmannen, skolearrangementet – som i år fikk inn 93.000 kroner, og ikke minst arrangementene i barnehagene er blitt tradisjon og kommer i gang nærmest av seg selv, sier hun.

Også stafetten i sentrum, der næringslivet bidrar med både penger og lag, er blitt et årvisst arrangement som bringer inn penger til TV-aksjonen.

– En skal heller ikke glemme loddsalget.

– Vi har faktisk solgt 4.000 lodd i lotteriet, sier Jensen.

Nøkkelord

Se bildet større

Fikk inn mye: Vigdis Jensen roser befolkningen for sin gavmildhet og innsatsvilje. Bildet er fra bøsseaksjonen, som brakte inn 51.000 kroner. FOTO: Christopher Engås

Se bildet større

Håndterte pengene: Elise Bygjordet (f.v.), Frøya Holtet og Emma Sofie Pettersen bidro da Sysselmannen hadde åpen dag. FOTO: Christopher Engås

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!