Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Stødig kurs for ny sjef

Frank Jakobsen er blitt sjef i selskapet han brenner for. Nå akter han å følge med i tiden, og ta de mulighetene som oppstår i nord. FOTO: Christopher Engås

Stødig kurs for ny sjef

Det var ingen stor overgang for Frank Jakobsen å bli administrerende direktør i LNS Spitsbergen. Nå akter han å lede skuta trygt videre – lenge.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
26.10.2013 kl 16:56

53-åringen er nemlig veldig glad i selskapet han har jobbet for siden år 2000, og som han nå er blitt sjef for, etter at tidligere sjef Ann Pedersen gikk inn i en annen rolle i september.

– En av de tingene som er så bra med LNS Spitsbergen er at det er så kort mellom ide til beslutning og utførelse. Jeg er ingen stor tilhenger av byråkrati, og jeg mener dette selskapet har redusert det til et minimum. Vi har eiere og et styre som tenker langsiktig og er villig til å satse. I tillegg er jeg praktisk anlagt og da er det tilfredstillende å få gjort ting innen rimelig tid, sier Frank Jakobsen.

Få endringer

LNS Spitsbergen er i sannhet et selskap som driver med det meste i Longyearbyen. Det går i anleggsvirksomhet med prosjekter som boligbygging på Elvesletta Syd, og kommende prosjekt som utvidelse av Sysselmannens administrasjonsbygg. Anleggsarbeid, sveiseverksted, mekanisk verksted, bensinstasjonen, Svalbard auto, taxivirksomhet, bussvirksomhet og terminaltjenester står også på porteføljen. I tillegg har selskapet prosjekt på flere utilgjengelige steder i verden, deriblant Grønland og i Antarktis. Til vinteren skal det personell til Norges mest forblåste og utilgjengelige utpost, Bouvetøya i Sør-Atlanteren.

Det sier seg selv at de om lag 75 ansatte besitter mye kompetanse på mange områder, og nysjefen har ikke tenkt å endre på så veldig mye.

– Vi har kjørt store omstillingsprosjekt i selskapet i det siste. Mye nytt er innført, vi er blitt sertifisert på kvalitet og miljø, og har fått nye datasystemer. Det er i grunn bunnlinja som dirigerer hva vi gjør. Halvering av omsetning og arbeidsstokk etter at selskapet forlot Svea har krevd en stor innsats på alle plan, sier Jakobsen.

Må følge med

Den nye LNS Spitsbergen-sjefen er opptatt av en ting spesielt, og det er å følge med i tiden. Og tidene vi er inne i er svært spennende, mener han.

– Jeg er overbevist om at det blir økt aktivitet på sikt i nordområdene. Det må vi som selskap følge med på, for det vil åpne seg muligheter. Men for at samfunnet skal kunne dra nytte av disse mulighetene, må næringslivet samarbeide. Det nytter ikke å konkurrere mot hverandre, sier Jakobsen.

Den nye sjefen mener oljeaktiviteten kommer, om ikke på norsk sokkel, så i umiddelbar nærhet. Det blir mer fisk i områdene, samt at skipstrafikken i nord øker. For dette vil Longyearbyen bli et naturlig supply-sted som næringslivet kan dra nytte av.

50 overvintringer


Jakobsen har ei fartstid på øya som knapt noen annen. Han starter i disse dager sin 47. overvintring på Svalbard, og har sagt at målet er 50.

– Det er vel bare for å kunne si at jeg har 50 år bak meg på Svalbard, men det blir nok enda flere enn det til slutt, sier Jakobsen, og flirer litt.

– Ja, hvor lenge skal du jobbe i LNS Spitsbergen?

– Akkurat nå ser jeg ikke for meg at jeg skal slutte i LNS. Til det trives jeg for godt. Kanskje jobber jeg i selskapet til jeg blir pensjonist. Vi får se, svarer han.

– Hva er din beste side?

– At jeg er konsekvent, ærlig og omgjengelig. Det tror jeg er en kjent sak for alle som jobber i selskapet.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Bolig-krise

Statsbygg mangler boliger til kritisk Svalbard-personell.

Bursdagsfest på Lompen

Arctica fyller 20 år og feirer med ballonger og kake.

Jobber for løsninger

61 leiligheter og hybler er fremdeles evakuert etter skredet tirsdag. Lokalstyret jobber nå med å finne ut hvor folk skal bo, dersom fraflyttingen blir permanent.

 
Husrekke kan bli ekstra sikring

De 13 boenhetene som fremdeles er evakuert, kan bli ekstra sikring fram til mer permanent skredsikring kommer på plass.

Flere får flytte hjem

Etter grundige skredfaglige vurderinger opphever Sysselmannen deler av evakueringen.

Folkemøte skal gi svar

Sysselmann Kjerstin Askholt avventer skredekspertenes vurdering på om det er trygt å la folk flytte tilbake til Lia. Forhåpentligvis kommer svaret på folkemøtet klokken 20 i kveld.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!