Sto "på hau" for TV-aksjonen

Folk på Svalbard har stått ”på hau” foran årets TV-aksjon, og søndag kveld passerte kontoen én million.

Stian Løkser.
Publisert
Her sikrer Stian Løkser seg isbjørneskinnet. 100.000 kostet det.
Christian Svarstad debuterte som auksjonarius. Her auksjonerer han bort en tur for 10 til Ny-Ålesund med overnatting og middag i Amundsenvillaen.

I 22.30-tiden søndag kveld, etter at den tradisjonelle auksjonen var over, sto det 1.015.380 blanke kroner på kontoen.

- Og ennå er det ikke alt som har kommet inn, sier aksjonsleder Anne Lise Sandvik.

I ukene før TV-aksjonsdagen har det vært ulike tiltak på skoler, barnehager og arbeidsplasser for å få inn penger til aksjonen Vann forandrer alt. Klokka 15 gikk bøssebærerne ut i Longyearbyen, og med seg tilbake hadde de 59.069 kroner.

Under auksjonen senere på kvelden gikk det årlige utsettingstoktet til Norsk Polarinstitutt for 126.000 kroner. Dette er en tur for to med forskningsskipet "Lance", mens Stian Løkser måtte sette rekord for å få tilslaget på årets isbjørnskinn. 100.000 kroner ble høyeste bud. Fjorårets skinn gikk for 95.000 kroner.

- Det er ikke så mye når du tenker på at det går til en god sak. Og det er et godt minne og en veldig god ting å ha med seg, sier han om budet og isbjørnskinnet.
Løkser hadde søndag kveld ikke bestemt seg for hvor skinnet skal henge.

- Veldig gøy! Dette er nok et kapittel i Svalbard hvor du gjør ting du ikke har gjort før, sier Christian Svarstad, som debuterte som auksjonarius under årets TV-auksjon. Til daglig jobber han som sysselmannsførstebetjent.

Sent søndag kveld hadde hver innbygger i Norge i snitt gitt 43 kroner og 78 øre hver. Øverst på lista troner Svalbard med et snitt på 364 kroner og 54 øre hver.

- Dette er jo stedet hvor vi bidrar til en bedre verden, sa også lokalstyreleder Christin Kristoffersen før auksjonarius gikk i gang.

Powered by Labrador CMS