Sto bom fast på grunn

Fritidsbåten kjørte seg fast på ei grunne. Verken Kystvakta eller Sysselmannens vaktbåt kom nærme nok til å kunne hjelpe.

Fritidsbåten ble stående på grunn ved Kapp Laila, sørvest for Longyearbyen.
Publisert

Sysselmannen fikk melding om at en fritidsbåt med en lokal familie med tre personer om bord hadde problemer utenfor Kapp Laila søndag kveld. Uvanlig lav fjære gjorde at båten sto godt fast på ei grunne. KV «Bergen» var i nærheten, og ble sendt i retning stedet for å bistå. I tillegg rykket Sysselmannen ut med vaktbåten sin. Det var så grunt i området at ingen av de som skulle assistere kom nært nok.

– Situasjonen ble vurdert slik at det beste var å vente på floa. De som var om bord i båten var nok både kalde og leie, og kanskje sultne. Men vi kunne ikke risikere våre båter ved å gå nærmere, sier sysselmannsførstebetjent Vidar Arnesen.

Etter ei god stund steg havet så mye at båten kom seg av grunna for egen maskin. På turen inn til Longyearbyen ble en av de tre på fritidsbåten tatt om bord i KV «Bergen» fordi personen var svært kald. De to som var igjen i fritidsbåten førte den problemfritt inn til Longyearbyen.

Hendelsen regnes som et reint redningsoppdrag, og får ingen videre oppfølging fra Sysselmannens side.

Powered by Labrador CMS