Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Sto bom fast på grunn

Fritidsbåten ble stående på grunn ved Kapp Laila, sørvest for Longyearbyen. FOTO: Kart: Norsk Polarinstitutt

Sto bom fast på grunn

Fritidsbåten kjørte seg fast på ei grunne. Verken Kystvakta eller Sysselmannens vaktbåt kom nærme nok til å kunne hjelpe.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
22.08.2016 kl 11:20

Sysselmannen fikk melding om at en fritidsbåt med en lokal familie med tre personer om bord hadde problemer utenfor Kapp Laila søndag kveld. Uvanlig lav fjære gjorde at båten sto godt fast på ei grunne. KV «Bergen» var i nærheten, og ble sendt i retning stedet for å bistå. I tillegg rykket Sysselmannen ut med vaktbåten sin. Det var så grunt i området at ingen av de som skulle assistere kom nært nok.

– Situasjonen ble vurdert slik at det beste var å vente på floa. De som var om bord i båten var nok både kalde og leie, og kanskje sultne. Men vi kunne ikke risikere våre båter ved å gå nærmere, sier sysselmannsførstebetjent Vidar Arnesen.

Etter ei god stund steg havet så mye at båten kom seg av grunna for egen maskin. På turen inn til Longyearbyen ble en av de tre på fritidsbåten tatt om bord i KV «Bergen» fordi personen var svært kald. De to som var igjen i fritidsbåten førte den problemfritt inn til Longyearbyen.

Hendelsen regnes som et reint redningsoppdrag, og får ingen videre oppfølging fra Sysselmannens side.

Siste nytt i Nyheter

Medpolitikere reagerer på soloutspill

Høyre, Venstre og MDG reagerer på at lokalstyreleder Arild Olsen ikke snakket på vegne av lokalstyret under torsdagens høring om Svalbardmeldingen.

Misfornøyd med veiene

Svalbard Maxi Taxi prøver så langt det lar seg gjøre å unngå turer ut til Bjørndalen. Daglig leder Rune Moen er alt annet enn fornøyd med veiene i Longyearbyen.

Utforkjøring ved Nybyen

En bil endte fredag morgen i grøfta mellom skolen og Nybyen.

Vil styrke barnevern

Leder i familie- og kulturkomiteen, Svein Harberg, mener barnevernet bør styrkes slik at det blir et kompetansemiljø.

Færre småbarn

Fra 157 til 98 småbarn på tre år.

Barnebok om viktig tema

Forsker Geir Wing Gabrielsen ved Norsk polarinstitutt har sammen med forfatter Kirsti Blom lansert en barnebok som tar for seg problematikken rundt plastsøppel i havet.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!