Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Sto bom fast på grunn

Fritidsbåten ble stående på grunn ved Kapp Laila, sørvest for Longyearbyen. FOTO: Kart: Norsk Polarinstitutt

Sto bom fast på grunn

Fritidsbåten kjørte seg fast på ei grunne. Verken Kystvakta eller Sysselmannens vaktbåt kom nærme nok til å kunne hjelpe.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
22.08.2016 kl 11:20

Sysselmannen fikk melding om at en fritidsbåt med en lokal familie med tre personer om bord hadde problemer utenfor Kapp Laila søndag kveld. Uvanlig lav fjære gjorde at båten sto godt fast på ei grunne. KV «Bergen» var i nærheten, og ble sendt i retning stedet for å bistå. I tillegg rykket Sysselmannen ut med vaktbåten sin. Det var så grunt i området at ingen av de som skulle assistere kom nært nok.

– Situasjonen ble vurdert slik at det beste var å vente på floa. De som var om bord i båten var nok både kalde og leie, og kanskje sultne. Men vi kunne ikke risikere våre båter ved å gå nærmere, sier sysselmannsførstebetjent Vidar Arnesen.

Etter ei god stund steg havet så mye at båten kom seg av grunna for egen maskin. På turen inn til Longyearbyen ble en av de tre på fritidsbåten tatt om bord i KV «Bergen» fordi personen var svært kald. De to som var igjen i fritidsbåten førte den problemfritt inn til Longyearbyen.

Hendelsen regnes som et reint redningsoppdrag, og får ingen videre oppfølging fra Sysselmannens side.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!