Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Sto bom fast på grunn

Fritidsbåten ble stående på grunn ved Kapp Laila, sørvest for Longyearbyen. FOTO: Kart: Norsk Polarinstitutt

Sto bom fast på grunn

Fritidsbåten kjørte seg fast på ei grunne. Verken Kystvakta eller Sysselmannens vaktbåt kom nærme nok til å kunne hjelpe.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
22.08.2016 kl 11:20

Sysselmannen fikk melding om at en fritidsbåt med en lokal familie med tre personer om bord hadde problemer utenfor Kapp Laila søndag kveld. Uvanlig lav fjære gjorde at båten sto godt fast på ei grunne. KV «Bergen» var i nærheten, og ble sendt i retning stedet for å bistå. I tillegg rykket Sysselmannen ut med vaktbåten sin. Det var så grunt i området at ingen av de som skulle assistere kom nært nok.

– Situasjonen ble vurdert slik at det beste var å vente på floa. De som var om bord i båten var nok både kalde og leie, og kanskje sultne. Men vi kunne ikke risikere våre båter ved å gå nærmere, sier sysselmannsførstebetjent Vidar Arnesen.

Etter ei god stund steg havet så mye at båten kom seg av grunna for egen maskin. På turen inn til Longyearbyen ble en av de tre på fritidsbåten tatt om bord i KV «Bergen» fordi personen var svært kald. De to som var igjen i fritidsbåten førte den problemfritt inn til Longyearbyen.

Hendelsen regnes som et reint redningsoppdrag, og får ingen videre oppfølging fra Sysselmannens side.

Siste nytt i Nyheter

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!