Stjerner med lite tid

Mandag ble en stjernespekket aften i kulturhuset. Stjernen som funklet mest av alle, hadde dårlig tid. Men også en løsning på problemet.

Svingende rytmer: Pia Bronken Eidesen (8) vant årets «Stjerner i sikte» med egenskrevet rapp.
Publisert
Elegant: Ymjør Aamodt (8) fikk pris for egenlaget dans.
Sjarmør: Erik Ekeblad Eggenfellner (10) fikk sjarmørprisen sammen med Sofia Berger (11). Han for innlevelse i sang, hun i dans.

Faktaboks

Uka er for kort

Uka er for kort
Det må du forstå
Det er så mange ting jeg vil være med på
Fotball, svømming, turn og ski
Jeg vil også gjerne ri
Kor og skyting er veldig bra
Samtidig vil jeg la hundene dra

Hvor skal jeg få all tiden fra?

8 dagers uke det vil jeg ha
8 dagers uke det er veldig bra
8 dagers uke løser mitt problem
Da kan jeg gå på sirkus og være med venner hjem

Uka er for kort det skjønner du nå
For i tilegg er det mange ting jeg må
Jeg må rydde, gjøre lekser, øve gitar
og brette sokker for mor og far
Mamma og pappa maser så
Men jeg vil ikke høre på

Jeg vil gjøre noe annet nå!

8 dagers uke det vil jeg ha
8 dagers uke det er veldig bra
8 dagers uke løser mitt problem
Da kan jeg gå på sirkus og være med venner hjem

MEN....hvor skal jeg få all tiden fra?

– Det er så mye jeg vil være med på. Nå har jeg lyst på flere dager i uka for å kunne gjøre det jeg vil, forteller Pia Bronken Eidesen (8).

Det var også temaet i rappen (se egen boks) hun framførte, helt alene, under «Stjerner i sikte» mandag. Rappen har hun skrevet selv, og rytmene bak laget hun sammen med mamma.

– Det var utrolig gøy å stå på scenen. Jeg grudde meg litt i starten, men da jeg kom i gang var det bare bånn gass og kjempegøy, sier Pia.

Gjennom kvelden fikk publikum se hele 16 innslag, og barna imponerte som vanlig. Noen med sang, alene eller flere sammen, andre med dans, trompetspill, keyboard og dikt. Den eldste deltakeren var 13 år, den yngste var 8.

Se bilder av alle artistene her!

Vanskelig jobb

Juryen, bestående av Kjersti Elverum Kvile, Arvid Ruud og Liza Marchenko, hadde bare godord å komme med til de unge artistene. De hadde nok en vanskelig jobb med å kåre to vinnere. Førsteplassen gikk til Pia som fikk skryt for at hun hadde laget rappen selv, og at hun tok opp et viktig tema, som nok de fleste kjenner seg igjen i.

Ymjør Aamodt danset ballett, og ble tildelt andreplassen. Hun fikk skryt av juryen for at hun hadde laget dansen selv, og for fantastiske dansebevegelser, energi og eleganse.

– Du tok den helt ut og må bare fortsette å danse, sa Arvid Ruud.

Sjarmerte

I tillegg til de to vinnerne delte juryen også ut to sjarmørpriser. Den ene gikk til Sofia Berger (11) som danset til låten «Hey Ya!» av OutKast.

– Vi i juryen fikk lyst til å danse med deg, sa de.

Erik Ekeblad Eggenfellner (10) ble også trukket fram som sjarmør. Han sang «Numb» av Linkin Park og hadde usedvanlig godt lag med mikrofon og mikrofonstativ.

– Det var full trøkk, og du levde deg inn i sangen. Det var mye energi og skikkelig rockestemning i salen, sa Kjersti Elverum Kvile.

Powered by Labrador CMS