Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Stiller med helikopter

Sysselmannen stiller med helikoptertjenester når Meteorologisk institutt skal reparere automatiske værstasjoner på Svalbard.

Tekst:

Publisert:

Det er på forhånd klart at Kystvakten vil hjelpe til med transport til de fleste av de ni stasjonene, men isforhold gjør at enkelte av dem kun er tilgjengelig ved hjelp av helikopter.

Meteorologisk institutt har værstasjoner på Pyramiden, Akseløya, Verlegenhuken, Karl XII-Øya, Kapp Heuglin (Edgeøya), Kvitøya, Kongsøya, Sørkappøya og Homsund, og samtlige klokker må stilles på nytt etter en programoppdatering fra leverandøren.

Dette ønsker instituttet å gjennomføre sommeren 2015, og har derfor søkt om bistand.

I svaret skriver Sysselmannen at værtjenesten på Svalbard er så viktig i samfunns- og
beredskapssammenheng at bistand bør prioriteres. Sysselmannen ber imidlertid om at Meteorologisk institutt vurderer ny lokalisering av værstasjonen på Andréøya, siden dagens stasjon ligger nær en hvalrosskoloni.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!