Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Stiller med helikopter

Sysselmannen stiller med helikoptertjenester når Meteorologisk institutt skal reparere automatiske værstasjoner på Svalbard.

Det er på forhånd klart at Kystvakten vil hjelpe til med transport til de fleste av de ni stasjonene, men isforhold gjør at enkelte av dem kun er tilgjengelig ved hjelp av helikopter.

Meteorologisk institutt har værstasjoner på Pyramiden, Akseløya, Verlegenhuken, Karl XII-Øya, Kapp Heuglin (Edgeøya), Kvitøya, Kongsøya, Sørkappøya og Homsund, og samtlige klokker må stilles på nytt etter en programoppdatering fra leverandøren.

Dette ønsker instituttet å gjennomføre sommeren 2015, og har derfor søkt om bistand.

I svaret skriver Sysselmannen at værtjenesten på Svalbard er så viktig i samfunns- og
beredskapssammenheng at bistand bør prioriteres. Sysselmannen ber imidlertid om at Meteorologisk institutt vurderer ny lokalisering av værstasjonen på Andréøya, siden dagens stasjon ligger nær en hvalrosskoloni.

Siste nytt i Nyheter

Vil utrede strømkabel

I dag var det åpen høring om Svalbardmeldingen i Utenriks- og forsvarskomiteen i Stortinget.

Høring på Stortinget

Svalbardsamfunnet gir Stortinget tilbakemeldinger på Svalbardmeldingen.

Får syv millioner

En uke før statsbudsjettet legges fram den 6. oktober kommer justis og beredskapsminister Anders Anundsen med en hyggelig lekkasje.

Svalbard i grønt selskap

Svalbard er nominert på listen «Top 100 Green Destinations», en samling av de 100 beste, grønne destinasjonene i verden.

Fjerner taggingen

Sporene etter vandalen fikk stå i to måneder.

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!