Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Stengt til mars

 

Stengt til mars

Hotellet i Barentsburg får en kraftig oppgradering. Det betyr stengte dører til mars.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
28.01.2012 kl 09:00

Det siste året har flere bygninger i Barentsburg fått en ansiktsløftning, takket være midler fra Det russiske departementet for naturressurser. I fjor sommer startet arbeidet med å etterisolere og kle hotellbygningen med nytt panel.

Varme og vann

I fjor høst startet arbeidet med å ruste opp hotellbygningen innvendig. Det er eieren, Trust Arktikugol, som står ansvarlig for oppussingen.

– Vi holder på å legge inn fast varmeforsyning, samt vann og avløp. I tillegg bygger vi 15 appartementsleiligheter, sier Aleksander P. Veselov, generaldirektør i trusten.

Hotellet er et yndet mål for turister og folk i Longyearbyen, men den omfattende oppussingen gjør at hotellet må holde stengt. Trust Arktikugol håper at arbeidene skal være ferdige snart.

Må rette opp

– Vi har satt som mål at hotellet skal åpne igjen fra mars når turistsesongen og skutersesongen starter for alvor. Det viktigste som gjenstår, er å utbedre krav fra brannvesenet og Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB), sier Veselov gjennom tolk og attaché Alexander Uskov.

I fjor holdt brannvesenet og DSB tilsyn ved hotellet, og avdekket flere forhold som russerne måtte ordne opp i for å bedre brannsikkerheten. Blant annet måtte godkjente branndører på plass. 

Siste nytt i Nyheter

Mørketiden er inne

Nå har sola tatt farvel med Longyearbyen, og kommer ikke over horisonten før 16. februar.

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!