Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Stengt til mars

 

Stengt til mars

Hotellet i Barentsburg får en kraftig oppgradering. Det betyr stengte dører til mars.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
28.01.2012 kl 09:00

Det siste året har flere bygninger i Barentsburg fått en ansiktsløftning, takket være midler fra Det russiske departementet for naturressurser. I fjor sommer startet arbeidet med å etterisolere og kle hotellbygningen med nytt panel.

Varme og vann

I fjor høst startet arbeidet med å ruste opp hotellbygningen innvendig. Det er eieren, Trust Arktikugol, som står ansvarlig for oppussingen.

– Vi holder på å legge inn fast varmeforsyning, samt vann og avløp. I tillegg bygger vi 15 appartementsleiligheter, sier Aleksander P. Veselov, generaldirektør i trusten.

Hotellet er et yndet mål for turister og folk i Longyearbyen, men den omfattende oppussingen gjør at hotellet må holde stengt. Trust Arktikugol håper at arbeidene skal være ferdige snart.

Må rette opp

– Vi har satt som mål at hotellet skal åpne igjen fra mars når turistsesongen og skutersesongen starter for alvor. Det viktigste som gjenstår, er å utbedre krav fra brannvesenet og Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB), sier Veselov gjennom tolk og attaché Alexander Uskov.

I fjor holdt brannvesenet og DSB tilsyn ved hotellet, og avdekket flere forhold som russerne måtte ordne opp i for å bedre brannsikkerheten. Blant annet måtte godkjente branndører på plass. 

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!