Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Stengt til mars

 

Stengt til mars

Hotellet i Barentsburg får en kraftig oppgradering. Det betyr stengte dører til mars.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
28.01.2012 kl 09:00

Det siste året har flere bygninger i Barentsburg fått en ansiktsløftning, takket være midler fra Det russiske departementet for naturressurser. I fjor sommer startet arbeidet med å etterisolere og kle hotellbygningen med nytt panel.

Varme og vann

I fjor høst startet arbeidet med å ruste opp hotellbygningen innvendig. Det er eieren, Trust Arktikugol, som står ansvarlig for oppussingen.

– Vi holder på å legge inn fast varmeforsyning, samt vann og avløp. I tillegg bygger vi 15 appartementsleiligheter, sier Aleksander P. Veselov, generaldirektør i trusten.

Hotellet er et yndet mål for turister og folk i Longyearbyen, men den omfattende oppussingen gjør at hotellet må holde stengt. Trust Arktikugol håper at arbeidene skal være ferdige snart.

Må rette opp

– Vi har satt som mål at hotellet skal åpne igjen fra mars når turistsesongen og skutersesongen starter for alvor. Det viktigste som gjenstår, er å utbedre krav fra brannvesenet og Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB), sier Veselov gjennom tolk og attaché Alexander Uskov.

I fjor holdt brannvesenet og DSB tilsyn ved hotellet, og avdekket flere forhold som russerne måtte ordne opp i for å bedre brannsikkerheten. Blant annet måtte godkjente branndører på plass. 

Siste nytt i Nyheter

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!