Stengt for snøskuter

Det er innført ferdselsrestriksjoner for snøskuter på tre fjordområder fram til 1. juni.

Disse to bjørnene parret seg i Adolfbukta i påsken. Nå har Sysselmannen innført restriksjoner på ferdselen på stedet slik at isbjørn og sel kan få være mest mulig i fred.
Publisert

«Vi ser at totalbelastningen med motorferdsel i disse områdene har økt, og vi gjør dette for å skjerme sel og isbjørn i en særlig sårbar periode,» skriver miljøvernsjef hos Sysselmannen Morten Wedege i en pressemelding.

Smal stripe åpen

På den nærmeste fjorden, Tempelfjorden, er det innført totalforbud mot motorferdsel innerst i fjorden fram til 1. juni. Området avgrenses av en rett linje mellom utløpet av Murdochelva og Kapp Schoultz (se kart).
Utenfor dette området er det tillatt å krysse den islagte fjorden «på korteste farbare rute». Hvis man skal kjøre rett over fjorden er det ikke tillatt med opphold eller stans.

Totalforbud mot motorisert ferdsel innenfor den røde linjen på Tempelfjorden, og krysnin på korteste farbare strekning utenfor det. Stopp underveis er ikke tillatt.

Rett til Pyramiden

På Billefjorden, herunder Mimerbukta, Petuniabukta og Adolfbukta, er det i likhet med Tempelfjorden innført totalforbud mot motorisert ferdsel fram til 1. juni. Hvis man kommer ned ved Nordenskjöldbreen er det imidlertid tillatt å krysse den islagte fjorden «på korteste farbare rute mellom Nordenskjöldbreen og Pyramiden».

Det er lov å kjøre direkte over Billefjorden til Pyramiden. Ellers er fjorden, inkludert Adolfbukta og Petuniabukta, stengt for motorisert ferdsel.

Rindersbukta

Videre skriver Sysselmannen at hele Rindersbukta, innerst i Van Mijjenfjorden, er stengt for motorferdsel. Området er avgrenset ved en rett linje mellom Ottoneset og Fagerstaneset.

Rindersbukta, innerst i Van Mijenfjorden, er stengt for motorisert ferdsel.
Powered by Labrador CMS