Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Stenger turistene ute

Det kan bli innskrenkinger i hvor turister kan ferdes med endringen av forskriften for flere nasjonalparker og naturreservater på Svalbard. FOTO: Karine Nigar Aarskog

Stenger turistene ute

Deler av Svalbard kan bli stengt for turister i den nye verneforskriften for naturreservater og nasjonalparker på Svalbard.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Sysselmannen har på oppdrag fra Miljøverndepartementet utarbeidet forslag til endringer i verneforskriften for Nordaust-Svalbard og Søraust-Svalbard naturreservater, Nordvest-Spitsbergen, Forlandet og Sør-Spitsbergen nasjonalparker. Forslaget er nå lagt ut på høring, med høringsfrist 10. desember. Sist gang forskriften ble endret var 1. juni i fjor.

Krav til drivstoff
I forslaget går Sysselmannen inn for at ilandstigninger fra cruiseskip bare kan skje i bestemte områder i Nordaust-Svalbard og Søraust-Svalbard naturreservater. For Nordvest-Spitsbergen, Forlandet og Sør-Spitsbergen nasjonalparker foreslår Sysselmannen å endre verneforskriften slik at det stilles krav til drivstofftype som kan medbringes og brukes om bord i skip og fartøyer ved seilas innenfor de tre nevnte nasjonalparkene.

Ferdselsreguleringer
Det foreslås videre å innføre ferdselsreguleringer ved ti automatisk fredede kulturminner innenfor Nordaust-Svalbard og Søraust-Svalbard naturreservater, Nordvest-Spitsbergen og Sør-Spitsbergen nasjonalparker.

Se hele forslaget her!

Siste nytt i Nyheter

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter ras i skiløypa i dag tidlig. I ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Fredagens ordinære postfly har landet, men ekstraflyet er innstilt. Posten prøver på nytt lørdag.

Pakker ut høydepunktene

Nordnorsk Kunstmuseum til Longyearbyen med noen av sine største verker.

Banebrytende forskning

Helt ny teknologi blir tatt i bruk for å lære mer om livet i havet i polarnatten.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!