Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Stenger turistene ute

Det kan bli innskrenkinger i hvor turister kan ferdes med endringen av forskriften for flere nasjonalparker og naturreservater på Svalbard. FOTO: Karine Nigar Aarskog

Stenger turistene ute

Deler av Svalbard kan bli stengt for turister i den nye verneforskriften for naturreservater og nasjonalparker på Svalbard.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Sysselmannen har på oppdrag fra Miljøverndepartementet utarbeidet forslag til endringer i verneforskriften for Nordaust-Svalbard og Søraust-Svalbard naturreservater, Nordvest-Spitsbergen, Forlandet og Sør-Spitsbergen nasjonalparker. Forslaget er nå lagt ut på høring, med høringsfrist 10. desember. Sist gang forskriften ble endret var 1. juni i fjor.

Krav til drivstoff
I forslaget går Sysselmannen inn for at ilandstigninger fra cruiseskip bare kan skje i bestemte områder i Nordaust-Svalbard og Søraust-Svalbard naturreservater. For Nordvest-Spitsbergen, Forlandet og Sør-Spitsbergen nasjonalparker foreslår Sysselmannen å endre verneforskriften slik at det stilles krav til drivstofftype som kan medbringes og brukes om bord i skip og fartøyer ved seilas innenfor de tre nevnte nasjonalparkene.

Ferdselsreguleringer
Det foreslås videre å innføre ferdselsreguleringer ved ti automatisk fredede kulturminner innenfor Nordaust-Svalbard og Søraust-Svalbard naturreservater, Nordvest-Spitsbergen og Sør-Spitsbergen nasjonalparker.

Se hele forslaget her!

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!