Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Stenger turistene ute

Det kan bli innskrenkinger i hvor turister kan ferdes med endringen av forskriften for flere nasjonalparker og naturreservater på Svalbard. FOTO: Karine Nigar Aarskog

Stenger turistene ute

Deler av Svalbard kan bli stengt for turister i den nye verneforskriften for naturreservater og nasjonalparker på Svalbard.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Sysselmannen har på oppdrag fra Miljøverndepartementet utarbeidet forslag til endringer i verneforskriften for Nordaust-Svalbard og Søraust-Svalbard naturreservater, Nordvest-Spitsbergen, Forlandet og Sør-Spitsbergen nasjonalparker. Forslaget er nå lagt ut på høring, med høringsfrist 10. desember. Sist gang forskriften ble endret var 1. juni i fjor.

Krav til drivstoff
I forslaget går Sysselmannen inn for at ilandstigninger fra cruiseskip bare kan skje i bestemte områder i Nordaust-Svalbard og Søraust-Svalbard naturreservater. For Nordvest-Spitsbergen, Forlandet og Sør-Spitsbergen nasjonalparker foreslår Sysselmannen å endre verneforskriften slik at det stilles krav til drivstofftype som kan medbringes og brukes om bord i skip og fartøyer ved seilas innenfor de tre nevnte nasjonalparkene.

Ferdselsreguleringer
Det foreslås videre å innføre ferdselsreguleringer ved ti automatisk fredede kulturminner innenfor Nordaust-Svalbard og Søraust-Svalbard naturreservater, Nordvest-Spitsbergen og Sør-Spitsbergen nasjonalparker.

Se hele forslaget her!

Siste nytt i Nyheter

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Trenger mer info for å trygge byen

Unis-geologer mener det blant annet må etableres målestasjoner som kan hjelpe til å forutse når skred kan true byen.

Vann tok strømmen

Brannvesenet måtte rykke ut og hjelpe til da vann trengte inn i frøhvelvet under ekstremregnet i helgen.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!