Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Stenger turistene ute

Det kan bli innskrenkinger i hvor turister kan ferdes med endringen av forskriften for flere nasjonalparker og naturreservater på Svalbard. FOTO: Karine Nigar Aarskog

Stenger turistene ute

Deler av Svalbard kan bli stengt for turister i den nye verneforskriften for naturreservater og nasjonalparker på Svalbard.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Sysselmannen har på oppdrag fra Miljøverndepartementet utarbeidet forslag til endringer i verneforskriften for Nordaust-Svalbard og Søraust-Svalbard naturreservater, Nordvest-Spitsbergen, Forlandet og Sør-Spitsbergen nasjonalparker. Forslaget er nå lagt ut på høring, med høringsfrist 10. desember. Sist gang forskriften ble endret var 1. juni i fjor.

Krav til drivstoff
I forslaget går Sysselmannen inn for at ilandstigninger fra cruiseskip bare kan skje i bestemte områder i Nordaust-Svalbard og Søraust-Svalbard naturreservater. For Nordvest-Spitsbergen, Forlandet og Sør-Spitsbergen nasjonalparker foreslår Sysselmannen å endre verneforskriften slik at det stilles krav til drivstofftype som kan medbringes og brukes om bord i skip og fartøyer ved seilas innenfor de tre nevnte nasjonalparkene.

Ferdselsreguleringer
Det foreslås videre å innføre ferdselsreguleringer ved ti automatisk fredede kulturminner innenfor Nordaust-Svalbard og Søraust-Svalbard naturreservater, Nordvest-Spitsbergen og Sør-Spitsbergen nasjonalparker.

Se hele forslaget her!

Siste nytt i Nyheter

Leteaksjonen er avsluttet

Sysselmannen fikk melding om skred nederst i Longyearbreen kl. 13.53. Etter noen timers søk i skredet er leteaksjonen nå avsluttet.

Skredøvelse søndag

Tidlig søndag ettermiddag skal den årlige skredøvelsen gå av stabelen i nærområdet til Longyearbyen.

En merkedag for frøhvelvet

Frøporsjonene som ble hentet ut fra frøhvelvet i 2015, etter at genbanken i Aleppo i Syria ble ødelagt, kommer tilbake for ny sikkerhetsoppbevaring.

 
Nordpol-flyene vil tilbake

Til tross for fjorårets trussel om flynekt, ønsker russerne å fly til Barneo via Longyearbyen også i vår. Nå er de i dialog med luftfartsmyndighetene.

Krigshelten skal ikke glemmes

Kaptein Trond Vigtel ofret sitt liv for Svalbards frihet, og lokalbefolkningen ønsket at hans grav ble i Longyearbyen.

Jubilerer med solid trøkk

Longyearbyen sykehus er 100 år.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!