Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Stenger på dagtid

Gikk med tap: Det har vært få besøkende i kafeen Rabalder i kulturhuset. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Stenger på dagtid

Mandag stengte Rabalder sin lunsj- og middagsservering. Nå har de bare åpent ved arrangementer. Kulturhussjefen vil ha jurister til å se på saken.

Like før påske informerte Polarhotellet Kultur- og fritidsforetaket om at de avvikler den daglige serveringen i Rabalder kulturkafé.

Kulturhusleder Roger Zahl Ødegård forteller at Kultur- og fritidsforetaket kommer til å følge opp saken.

– Det gjør vi, uten at vi vet hva som skal skje. Vi diskuterer saken internt og skal se på den med det første, sier Ødegård.


Kontakter jurist

Polarhotellet fikk den omstridte kafékontrakten i 2010 nettopp fordi selskapet skulle drive kafé på dagtid. Siden har omsetningen vært langt under forventingene, noe som har ført til at Kultur- og fritidsforetaket ikke har fått leieinntekter for kafélokalene. Polarhotellet betaler nemlig bare leie dersom omsetningen overstiger 4 millioner kroner i året.

– Mulighetene for høy omsetning er kraftig redusert. Det punktet skal vi vurdere nøye i forhold til kontraktteksten, og vi vil ta kontakt med vår jurist. Ønsket vårt er at det skal være åpent, sier Ødegård.


Tapte penger

Da Svalbardposten skrev om saken 15. mars, var administrerende direktør Trygve Steen i Spitsbergen Travel, som eier Polarhotellet, klar på at de ville fortsette med lunsjserveringen inntil videre. Like etter sendte han brevet til Kultur- og fritidsforetaket.

– Fra vår side er det ikke stor dramatikk i dette. Dette er et tilbud som svært få har benyttet seg av, og som vi har tapt penger på. Det kan vi ikke fortsette med, sier Steen.

Han forteller at dette ikke vil få konsekvenser for de ansatte i kafeen.

– De får andre oppgaver i bedriften, sier han.

Se bildet større

Tok avgjørelsen: Admini­strerende direktør Trygve Steen. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Siste nytt i Nyheter

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Lang kamp for lærlingplass

I januar var Vårin Storø fortvilet over ikke å få lærlingplass i Longyearbyen. Nå jubler 18-åringen etter at Svalbard Hotell har tatt grep.

Onsdagsfly fra oktober

Fra 19. oktober starter SAS opp kveldsfly på onsdager.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!