Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Stenger på dagtid

Gikk med tap: Det har vært få besøkende i kafeen Rabalder i kulturhuset. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Stenger på dagtid

Mandag stengte Rabalder sin lunsj- og middagsservering. Nå har de bare åpent ved arrangementer. Kulturhussjefen vil ha jurister til å se på saken.

Tekst:

Publisert:

Like før påske informerte Polarhotellet Kultur- og fritidsforetaket om at de avvikler den daglige serveringen i Rabalder kulturkafé.

Kulturhusleder Roger Zahl Ødegård forteller at Kultur- og fritidsforetaket kommer til å følge opp saken.

– Det gjør vi, uten at vi vet hva som skal skje. Vi diskuterer saken internt og skal se på den med det første, sier Ødegård.


Kontakter jurist

Polarhotellet fikk den omstridte kafékontrakten i 2010 nettopp fordi selskapet skulle drive kafé på dagtid. Siden har omsetningen vært langt under forventingene, noe som har ført til at Kultur- og fritidsforetaket ikke har fått leieinntekter for kafélokalene. Polarhotellet betaler nemlig bare leie dersom omsetningen overstiger 4 millioner kroner i året.

– Mulighetene for høy omsetning er kraftig redusert. Det punktet skal vi vurdere nøye i forhold til kontraktteksten, og vi vil ta kontakt med vår jurist. Ønsket vårt er at det skal være åpent, sier Ødegård.


Tapte penger

Da Svalbardposten skrev om saken 15. mars, var administrerende direktør Trygve Steen i Spitsbergen Travel, som eier Polarhotellet, klar på at de ville fortsette med lunsjserveringen inntil videre. Like etter sendte han brevet til Kultur- og fritidsforetaket.

– Fra vår side er det ikke stor dramatikk i dette. Dette er et tilbud som svært få har benyttet seg av, og som vi har tapt penger på. Det kan vi ikke fortsette med, sier Steen.

Han forteller at dette ikke vil få konsekvenser for de ansatte i kafeen.

– De får andre oppgaver i bedriften, sier han.

Se bildet større

Tok avgjørelsen: Admini­strerende direktør Trygve Steen. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Siste nytt i Nyheter

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!