Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Stenger på dagtid

Gikk med tap: Det har vært få besøkende i kafeen Rabalder i kulturhuset. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Stenger på dagtid

Mandag stengte Rabalder sin lunsj- og middagsservering. Nå har de bare åpent ved arrangementer. Kulturhussjefen vil ha jurister til å se på saken.

Tekst:

Publisert:

Like før påske informerte Polarhotellet Kultur- og fritidsforetaket om at de avvikler den daglige serveringen i Rabalder kulturkafé.

Kulturhusleder Roger Zahl Ødegård forteller at Kultur- og fritidsforetaket kommer til å følge opp saken.

– Det gjør vi, uten at vi vet hva som skal skje. Vi diskuterer saken internt og skal se på den med det første, sier Ødegård.


Kontakter jurist

Polarhotellet fikk den omstridte kafékontrakten i 2010 nettopp fordi selskapet skulle drive kafé på dagtid. Siden har omsetningen vært langt under forventingene, noe som har ført til at Kultur- og fritidsforetaket ikke har fått leieinntekter for kafélokalene. Polarhotellet betaler nemlig bare leie dersom omsetningen overstiger 4 millioner kroner i året.

– Mulighetene for høy omsetning er kraftig redusert. Det punktet skal vi vurdere nøye i forhold til kontraktteksten, og vi vil ta kontakt med vår jurist. Ønsket vårt er at det skal være åpent, sier Ødegård.


Tapte penger

Da Svalbardposten skrev om saken 15. mars, var administrerende direktør Trygve Steen i Spitsbergen Travel, som eier Polarhotellet, klar på at de ville fortsette med lunsjserveringen inntil videre. Like etter sendte han brevet til Kultur- og fritidsforetaket.

– Fra vår side er det ikke stor dramatikk i dette. Dette er et tilbud som svært få har benyttet seg av, og som vi har tapt penger på. Det kan vi ikke fortsette med, sier Steen.

Han forteller at dette ikke vil få konsekvenser for de ansatte i kafeen.

– De får andre oppgaver i bedriften, sier han.

Se bildet større

Tok avgjørelsen: Admini­strerende direktør Trygve Steen. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!