Stenger Gruvelageret

Sysselmannen stenger Gruvelageret grunnet skredfare.

Veien på vestsiden av Longyeardalen er stengt til snøskredfaren er avklart.
Publisert
Det har falt tildels store snømengder i Longyearbyen, og snøskredfaren er økende. Sysselmannen har fredag ved lunsjtider møte med beredskapsrådet.

På grunn av skredfaren blir Gruvelageret stengt fram til søndag. Huset har åpen bistro og restaurant for forhåndsbestilte grupper. Veien mellom det gamle museet og Gruvelageret er stengt.

– Vi har tatt denne beslutningen på bakgrunn værsituasjonen og faglige råd og vurderinger fra NVE og NGI, opplyser sysselmann Kjerstin Askholt.

En ny vurdering blir gjort søndag formiddag.

NVE melder om betydelig snøskredfare på Nordenskiøldland og i nærområdene til Longyearbyen. «Situasjonen er krevende. I tillegg til nysnø og vind finnes det områder med vedvarende svake lag under den ferske fokksnøen som gir et svært ustabilt snødekke», melder NVE på www.varsom.no

Sysselmannen følger situasjonen løpende og ber folk om ta sine forholdsregler og være forsiktige hvis de ferdes ute i terrenget.

Snøfallet skal, ifølge yr.no, avta utover dagen, og i helga meldes det lite eller ingen nedbør. Vinden skal imidlertid øke på til liten kuling fra nordvest lørdag. Skredene som traff bebyggelse i Longyearbyen 19. desember 2015 og 21. februar i år, ble foranlediget av sterk vind fra østlig retning.

Avlyser sollekene
Lørdag skulle det etter planen være «Solleker» med «ta sjansen» i Mälardalen på andre siden av Adventfjorden. Dette arrangementet ble først utsatt til søndag, men er nå avlyst.

Det er ANG-studentene på Unis som har stått i spissen for arrangementet, på vegne av Longyearbyen lokalstyre.

Lørdag melder yr.no om svært kaldt vær, og det bidrar også til vurderingen som er gjort. Søndag meldes det klarvær og litt høyere temperaturer.

Åpen dag på Fredheim, ved Tempelfjorden, som etter planen skulle arrangeres lørdag, er avlyst. Det samme er gudstjenesten som skulle holdes der.

Powered by Labrador CMS