Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Stenger grunnet hærverk

Styrer Gunnhild Antonsen i Kullungen barnehage er oppgitt over at vandaler går løs på barehagen. FOTO: Christopher Engås

Stenger grunnet hærverk

Kullungen barnehage er igjen utsatt for hærverk som det vil koste titusener av kroner å utbedre. Nå blir barnehagen stengt på kveldstid.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
13.09.2015 kl 14:16

– Dette er kjempetrasig, sier styrer Gunnhild Antonsen mens hun betrakter skaden på klatretårnet.

Da hun og de andre kom på jobb i dag tidlig oppdaget de at et av vinduene i tårnet var skadet. Ei rose med sprekker på opptil en halv meter vitner om at noen har manglet respekt for andres eiendom.

– Vi er daglig vitne til at utstyret i barnehagen er gjenstand for hard bruk, for eksempel at mange ungdommer bruker huskene samtidig. Men dette er mer enn hard bruk. Det er ondsinnet hærverk, sukker Antonsen.

Det er kjent at Kullungen barnehage er et yndet tilholdssted for deler av Longyearbyens ungdommer kveldstid.

Driftsingeniør Dag Arne Husdal i Longyearbyen lokalstyre (LL) forteller at glasset som er skadet dreier seg om to-lags herdet sikkerhetsglass som det i utgangspunktet ikke skal gå an å knuse.

– Å reparere en slik skade vil fort koste 10.000 kroner, og kanskje mer. Dette er penger vi svært gjerne skulle brukt på annet vedlikehold, og det volder i tillegg mye ekstraarbeid for oss, sier han.

Som følge av hærverket har det blitt besluttet å stenge Kullungen barnehage på kveldstid for mindreårige som ikke er i følge med voksne. Det er også besluttet å anmelde hærverket.

Det har tidligere vært flere episoder med hærverk i barnehagen.

Nøkkelord

Se bildet større

Glasset er to-lags herdet sikkerhetsglass, som i utgangspunktet ikke skal gå an å knuse. Det skal mye kraft til for å lage ei rose som dette. FOTO: Christopher Engås

Se bildet større

Klatretårnene er viktig for motorisk mestring og utvikling. I Longyearbyen mangler ungene naturlige klatreobjekter som trær, og derfor har LL fått bygd flere tårn. FOTO: Christopher Engås

Siste nytt i Nyheter

Riksadvokaten ber om ny etterforskning

Skredet skal gjennomgås på nytt.

Stanser livreddende fly

Jetfly i Tromsø skulle bidra til en stor styrking av ambulanseberedskapen til Svalbard fra 2019. Etter kritikk fra Finnmark er forslaget droppet.

– Svalbard må bli hørt

Sysselmann Kjerstin Askholt reagerer på at ingen på Svalbard er involvert i ambulansefly-prosessen.

Dialog – ingen erstatning

Longyearbyen lokalstyre ønsker å unngå rettssak, men har ikke erkjent erstatningsplikt etter at Nikoline (2) omkom i skredet i fjor. Det har heller ikke Store Norske.

Spansk åpning

Bluesen er offisielt i gang.

Olsen forklarte, beklaget – og ble tilgitt

Første lokalstyremøte etter hans opptreden i Stortinget.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!