Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Staten lover fly-hjelp

Flyselskapet SAS er i økonomiske vansker. Staten følger situasjonen nøye. FOTO: SAS

Staten lover fly-hjelp

Dersom flytilbudet til Svalbard berøres, lover Samferdselsdepartementet å gripe inn.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
17.11.2012 kl 15:48

Det informerer Sysselmannen og Longyearbyen lokalstyre på sine nettsider. Fredag hadde de to et møte om den turbulente økonomiske situasjonen i SAS, det eneste selskapet som flyr til Longyearbyen per i dag.

Samferdselsdepartementet følger med på situasjonen i SAS og uttaler ifølge Sysselmannen følgende:

«Dersom flytransporttilbudet i Norge skulle bli berørt, vil Samferdselsdepartementet bidra til å begrense konsekvensene for de berørte reisende og lokalsamfunn».

SAS-ledelsen har denne uka presentert en omfattende sparepakke, der det foreslås å kutte lønninger og selge datterselskaper som Widerøe og SAS Ground Handling. Sistnevnte har ti ansatte i Longyearbyen.

I morgen avsluttes forhandlingene. Dersom de ikke fører fram, skal SAS kun ha penger til å fly i et par måneder til, ifølge check-in.dk. Dette kan bety stopp for SAS, siden luftfartsmyndighetene har myndighet til å trekke tilbake selskapets flylisens om SAS ikke kan oppfylle sine økonomiske forpliktelser, skriver E24.

Hvis brikkene ikke faller på plass i løpet av helga, kan virksomheten til SAS allerede til uka bli redusert og gradvis gå mot full stans, skriver E24.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!