Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Staten lover fly-hjelp

Flyselskapet SAS er i økonomiske vansker. Staten følger situasjonen nøye. FOTO: SAS

Staten lover fly-hjelp

Dersom flytilbudet til Svalbard berøres, lover Samferdselsdepartementet å gripe inn.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
17.11.2012 kl 15:48

Det informerer Sysselmannen og Longyearbyen lokalstyre på sine nettsider. Fredag hadde de to et møte om den turbulente økonomiske situasjonen i SAS, det eneste selskapet som flyr til Longyearbyen per i dag.

Samferdselsdepartementet følger med på situasjonen i SAS og uttaler ifølge Sysselmannen følgende:

«Dersom flytransporttilbudet i Norge skulle bli berørt, vil Samferdselsdepartementet bidra til å begrense konsekvensene for de berørte reisende og lokalsamfunn».

SAS-ledelsen har denne uka presentert en omfattende sparepakke, der det foreslås å kutte lønninger og selge datterselskaper som Widerøe og SAS Ground Handling. Sistnevnte har ti ansatte i Longyearbyen.

I morgen avsluttes forhandlingene. Dersom de ikke fører fram, skal SAS kun ha penger til å fly i et par måneder til, ifølge check-in.dk. Dette kan bety stopp for SAS, siden luftfartsmyndighetene har myndighet til å trekke tilbake selskapets flylisens om SAS ikke kan oppfylle sine økonomiske forpliktelser, skriver E24.

Hvis brikkene ikke faller på plass i løpet av helga, kan virksomheten til SAS allerede til uka bli redusert og gradvis gå mot full stans, skriver E24.

Siste nytt i Nyheter

Vil utrede strømkabel

I dag var det åpen høring om Svalbardmeldingen i Utenriks- og forsvarskomiteen i Stortinget.

Høring på Stortinget

Svalbardsamfunnet gir Stortinget tilbakemeldinger på Svalbardmeldingen.

Får syv millioner

En uke før statsbudsjettet legges fram den 6. oktober kommer justis og beredskapsminister Anders Anundsen med en hyggelig lekkasje.

Svalbard i grønt selskap

Svalbard er nominert på listen «Top 100 Green Destinations», en samling av de 100 beste, grønne destinasjonene i verden.

Fjerner taggingen

Sporene etter vandalen fikk stå i to måneder.

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!