Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Staten lover fly-hjelp

Flyselskapet SAS er i økonomiske vansker. Staten følger situasjonen nøye. FOTO: SAS

Staten lover fly-hjelp

Dersom flytilbudet til Svalbard berøres, lover Samferdselsdepartementet å gripe inn.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
17.11.2012 kl 15:48

Det informerer Sysselmannen og Longyearbyen lokalstyre på sine nettsider. Fredag hadde de to et møte om den turbulente økonomiske situasjonen i SAS, det eneste selskapet som flyr til Longyearbyen per i dag.

Samferdselsdepartementet følger med på situasjonen i SAS og uttaler ifølge Sysselmannen følgende:

«Dersom flytransporttilbudet i Norge skulle bli berørt, vil Samferdselsdepartementet bidra til å begrense konsekvensene for de berørte reisende og lokalsamfunn».

SAS-ledelsen har denne uka presentert en omfattende sparepakke, der det foreslås å kutte lønninger og selge datterselskaper som Widerøe og SAS Ground Handling. Sistnevnte har ti ansatte i Longyearbyen.

I morgen avsluttes forhandlingene. Dersom de ikke fører fram, skal SAS kun ha penger til å fly i et par måneder til, ifølge check-in.dk. Dette kan bety stopp for SAS, siden luftfartsmyndighetene har myndighet til å trekke tilbake selskapets flylisens om SAS ikke kan oppfylle sine økonomiske forpliktelser, skriver E24.

Hvis brikkene ikke faller på plass i løpet av helga, kan virksomheten til SAS allerede til uka bli redusert og gradvis gå mot full stans, skriver E24.

Siste nytt i Nyheter

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!