Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Startskuddet har gått

 

Startskuddet har gått

Fra i dag av er reinsdyr jaget vilt. 344 jegere har fått fellingstillatelse på ett dyr hver.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.08.2009 kl 09:46

Det er imidlertid ikke alle som har tenkt å friste lykken den første jakthelga. Da Svalbardposten snakket med Sysselmannen fredag ettermiddag, hadde 132 jegere hentet jaktkortene sine.Mange felt i fjor

30 prosent av jegerne som har fått fellingstillatelse har blitt tildelt fritt dyr. 30 prosent får skyte kalv og resten kan felle simle eller ungdyr. I fjor ble det felt 191 dyr under jakta, noe som er det nest høyeste tallet siden jaktregistreringa startet i 1983.

Skal inspisere

Sysselmannens politiavdeling og Longyearbyen Jeger- og Fiskerforening skal i samarbeid gjenomføre jaktoppsyn i alle jaktområder i løpet av jakta. Sysselmannen oppfordrer alle til å ha med seg nødvendige papirer, ettersom jaktoppsynet vil kontrollere dem.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!