Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Startskuddet har gått

 

Startskuddet har gått

Fra i dag av er reinsdyr jaget vilt. 344 jegere har fått fellingstillatelse på ett dyr hver.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.08.2009 kl 09:46

Det er imidlertid ikke alle som har tenkt å friste lykken den første jakthelga. Da Svalbardposten snakket med Sysselmannen fredag ettermiddag, hadde 132 jegere hentet jaktkortene sine.Mange felt i fjor

30 prosent av jegerne som har fått fellingstillatelse har blitt tildelt fritt dyr. 30 prosent får skyte kalv og resten kan felle simle eller ungdyr. I fjor ble det felt 191 dyr under jakta, noe som er det nest høyeste tallet siden jaktregistreringa startet i 1983.

Skal inspisere

Sysselmannens politiavdeling og Longyearbyen Jeger- og Fiskerforening skal i samarbeid gjenomføre jaktoppsyn i alle jaktområder i løpet av jakta. Sysselmannen oppfordrer alle til å ha med seg nødvendige papirer, ettersom jaktoppsynet vil kontrollere dem.

Siste nytt i Nyheter

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!